Badmintonvereniging Lisse bestaat in november 50 jaar. Dat wordt uitgebreid gevierd.
Badmintonvereniging Lisse bestaat in november 50 jaar. Dat wordt uitgebreid gevierd. Foto: website BV Lisse.

Boombewoners in donker Bennebroekbos

Regio n Overdag is het fijn wandelen in het rustige Bennebroekbos. In de schaduw van oude grote bomen kunnen omwonenden en bezoekers ontspannen en tot rust komen. 's Avonds nemen heel andere bewoners het bos over. Vleermuizen ontwaken als de zon ondergaat en benutten de lanen en waterpartijen om te jagen.

In de vlucht zoeken verschillende soorten vleermuizen met hun radarsysteem naar muggen en andere gevleugelde hapjes. Onhoorbaar voor het menselijk oor, maar daar is de batdetector voor uitgevonden. Een speciaal apparaat waarmee de signalen van de langsvliegende vleermuizen voor ons hoorbaar worden. De gids van Landschap Noord-Holland neemt een aantal van deze detectoren mee, zodat ook deelnemers deze vliegende jagers kunnen spotten. Deze vleermuisexcursie voert door het donkere bos langs de schimmen van grote bomen, nachtelijk gefladder en wie-weet-wat-nog-meer? Deze vleermuisexcursie is vrijdagavond 25 augustus; van 21.00 tot 22.30 uur. Startplek: Parkeerterrein bij Speeltuin Linnaeushof, Glipperweg 4c, 2104 AK op de grens van Heemstede en Bennebroek. Kosten: € 7,- (€ 3,- voor kinderen tot 12 jaar). Beschermers € 4,- (€ 2,- voor kinderen tot 12 jaar). Reserveren kan op www.gaatumee.nl


Nieuw seizoen voor klaverjasclub Beinsdorp

Beinsdorp n Bij klaverjasclub Beinsdorp begint op 4 september om 20.00 uur het 52e klaverjasseizoen.

Dit gebeurt in dorpshuis Het Eiland aan de Rietkraag. Iedere week wordt er op de maandagavond op zijn Amsterdams, in 4 rondjes, individueel gekaart. Om deel te kunnen nemen wordt een contributie à € 3,50 per avond gevraagd. Het seizoen duurt tot eind april/begin mei. Voor verdere inlichtingen kunnen belangstellenden bellen met B. Teeuw (0252 – 521138) of L. Kaptein (0252 – 532550/343773). Mailen kan ook: klaverjassen@casema.nl.


Kom naar Vriendendag bij SV Hillegom

Hillegom n De schoolvakanties zitten erop en de kinderen gaan weer naar school.

Ook bij SV Hillegom zijn de eerste voetbaltrainingen alweer achter de rug en zijn de eerste oefenwedstrijden met wisselend succes gespeeld.

Aan het begin van het seizoen willen ook veel jongens en meisjes met voetballen beginnen. Omdat ze nog moeten ontdekken hoe leuk het voetballen is, organiseert SV Hillegom in samenwerking met Hillegom In Beweging op zaterdag 26 augustus een Vriendendag op sportpark de Zanderij. De Vriendendag is als een open dag. Iedereen is van harte welkom. Alle jongens en meisjes van 4 t/m 12 jaar en ouder mogen meedoen.

Vanaf 09.15 uur kunnen de kinderen zich aanmelden en om 09.30 uur gaan de activiteiten van start. Rond 11.30 uur is de open dag ten einde. Vooraf aanmelden kan ook door een e-mail te sturen aan:
cvdklauw@sportsupport.nl.


Badmintonvereniging Lisse kijkt uit naar 50-jarig jubileum

Lisse n Badmintonvereniging Lisse bestaat op 1 november 50 jaar. Dit wil de club niet onopgemerkt voorbij laten gaan, dus tijd voor een feestje.

De festiviteiten vinden plaats op 11 november. Op deze dag heeft de vereniging een uitgebreid programma gepland voor jong en oud. De eerste activiteiten starten om 11.00 uur en de dag wordt afgesloten met een feestavond voor alle leden en oud-leden.

De jeugd is 11 november het eerste aan de beurt. Om 11.00 begint dan een invitatie-toernooi tussen de jeugd van Badmintonvereniging Lisse en verenigingen uit de regio. Om 15.00 uur is het tijd voor het hoogtepunt van de dag, namelijk een clinic van oude bekenden: het dynamische duo van BETA Badminton Entertainment, de gebroeders Tjin-Asjoe (http://www.beta-badminton.nl/)! Deze clinic is toegankelijk voor iedereen (jeugd én volwassenen). Toegang is gratis! Als afsluiting van deze dag is er een feestavond, onder muzikale begeleiding van een band. De locatie is Eetcafé Lef aan de Heereweg 234. Aanvang vanaf 20.30 uur tot 1.00 uur. Voor meer informatie raadpleeg onze website www.bvlisse.com of stuur een mail naar jubileum@bvlisse.com. De badmintonvereniging speelt altijd in de sporthal van sportcomplex De Waterkanten.