Sanne, samen met haar vriendinnen. | Foto en tekst: Remco Out
Sanne, samen met haar vriendinnen. | Foto en tekst: Remco Out Foto: remco out

Drie dagen Hillegomse Huttenbouw

Hillegom n De Hillegomse Huttenbouw is weer achter de rug. Vanaf maandag waren 95 kinderen drie dagen in de weer om een mooie hut maken, workshops te volgen en als afsluiting: slapen in je zelfgemaakte hut.

De eerste dag mochten de kinderen in groepjes beginnen met de bouw van de hut. Dan hadden ze dinsdagochtend nog de tijd om hun kunstwerk af te maken, waarna ze in de middag allerlei workshops kregen. Na het eten volgde een griezeltocht, waarna ze lekker in hun hut mochten gaan slapen. Wel was het een beetje koud. "Ik sliep bij een open stuk van de hut, dus dat was best fris. Maar volgend jaar doe ik weer mee hoor!", vertelt Sanne, die samen met vier vriendinnen in een hut lag. Vorig jaar werd de huttenbouw voor het eerst georganiseerd en vond plaats op het terrein van scouting Tjarda. Het was dat jaar al te klein en dus moest er gezocht worden naar een groter terrein. Het terrein van SDO bleek geschikt en dus vond de tweede editie op de sportvelden plaats. "Vanuit de kinderen is er genoeg animo om nog groter te groeien, maar we zitten vast aan het aantal vrijwilligers. Dit jaar hadden we 40 vrijwilligers die over de drie dagen hielpen. Als we meer kinderen willen, hebben we nog meer vrijwilligers nodig", laat, burgemeester van het huttendorp, Gerben Willemse weten. Enthousiast over dit jaar en trots op de vrijwilligers is hij zeker. "Het ging dit jaar weer erg goed en we zijn allemaal trots op wat we hebben neergezet. Zonder alle vrijwilligers, de gemeente en alle sponsoren was het niet gelukt om dit op te zetten", laat hij tot slot weten.


De kunstbus rijdt weer voor 55-plussers

Lisse n Ook in het komende seizoen gaat de kunstbus weer rijden. 55-plussers die op een gezellige manier een theater of museum willen bezoeken, kunnen gebruik maken van deze kunstbus.

De kunstbus is een activiteit van De Paraplu en heeft voor de komende maanden de volgende uitstapjes gepland:

5/9: het Muiderslot;

22/9: opname tv-programma Maestro in Haarlem;

13/10: muziek met Cor Bakker & Danny Malando in Velsen;

29/10: operette die Csardasfürstin in Noordwijk;

12/11: one man show Paul van Vliet in Den Haag;

23/11: muziek met Petra Berger & Band in Hoofddorp;

10/12: sprookjeskerstballet De Notenkraker in Velsen;

28/12: musical van Annie M.G.Schmidt in Haarlem.

Half november verschijnt het programma voor het volgende halfjaar. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden en lid worden voor 5 euro per persoon per jaar. Daarvoor wordt het uitgebreide programma toegestuurd. Voor de diverse bezoeken is een afzonderlijke te betalen prijs vastgesteld, gebaseerd op de vervoerskosten en de betreffende toegangsprijs.

Meer info: www.deparaplu-lisse.nl of bel Diny van der Zwet, 0252-415799, email: aad.diny@casema.nl of Bep Clemens, 0252-413632, email: b.m.clemens-steenvoorden@kpnmail.nl of Ria Markus, 0252-429885, email: marwer@ziggo.nl.


Filmhuis draait 'A Street Cat Named Bob'

Lisse n De eerste film van dit seizoen is een boekverfilming. Het hartverwarmende, waargebeurde en wereldberoemde verhaal van de vriendschap tussen een zwerfkat en een straatmuzikant.

Na een moeilijke jeugd, heeft Bowen een leven als dakloze achter zich gelaten en probeert hij af te kicken van zijn heroïneverslaving. Als hij in de hal van zijn flat een gewonde rode kater vindt, verandert dat zijn leven. Hij kan geen eigenaar ontdekken en besluit het dier te verzorgen tot hij beter is. Wanneer Bob echter weer op eigen pootjes kan staan, blijft hij trouw aan James en wijkt niet meer van zijn zijde. Bob vergezelt hem naar zijn werk als straatmuzikant en verkoper van de daklozenkrant en via YouTube filmpjes worden de twee beroemd.

Dankzij Bob lukt het Bowen uiteindelijk af te kicken en zijn leven terug op de rit te krijgen. Van het door James Bowen en Garry Jenkins geschreven autobiografisch boek A Street Cat Named Bob werden sinds het in 2012 uitkwam meer dan een miljoen exemplaren verkocht en het werd vertaald in meer dan 25 talen, In de verfilming speelt Bob de kat zichzelf. Regisseur Roger Spottiswoode is bekend van actiefilms zoals de Bondverfilming Tomorrow Never Dies.

De film draait dinsdag 22 augustus om 20.00 uur in Floralis-Huis van Cultuur aan het Floralisplein 69.

De kassa opent om 19.30 en kaartjes kosten 7 euro. te Lisse (bushalte Hyacinthenstraat). Meer info: www.filmhuis-lisse.nl.


Digitaal fit bij Seniorenweg

Hillegom n Senioren die ook meer willen halen uit hun smartphone, tablet of computer; benieuwd zijn hoe ze op effectieve wijze hun foto's kunnen bewerken en een fotoalbum maken; of advies willen over veilig winkelen op internet, kunnen elke woensdag tussen 10.00 en 12.00 uur terecht in 't Pluspunt aan het Henri Dunantplein 28.

Stap voor stap leren vrijwilligers de deelnemers omgaan met de smartphone, tablet en/of computer. Tijdelijk ontvangt elke bezoeker van het Leercentrum een cadeaubon voor een gratis lidmaatschap van SeniorWeb.

De ondersteuning door SeniorWeb start met ingang van woensdag 6 september. Meer info via hillegom.seniorweb.nl of via Dionne Scheepmaker, 06-45331545.