Afbeelding
Foto:

Lokale ondernemers bundelen krachten

Hillegom n Door middel van een gezamenlijke fotoactie van Albert Heijn en Pelikaan Reizen Hillegom maken deelnemers kans op een 9-daagse vliegreis voor 2 personen naar Florida.

Inwoners van de Bollenstreek kunnen de hele maand september hun mooiste vakantiefoto ophangen bij Albert Heijn Hillegom samen met een kassabon van minimaal 25 euro. Een jury beoordeelt de foto's, waarna de winnende foto vanaf vrijdag 6 oktober te bewonderen is in de etalage bij Pelikaan Reizen aan het Henri Dunantplein De prijsuitreiking is zaterdag 7 oktober om 13.00 uur in de winkel van Albert Heijn.

Meer informatie is verkrijgbaar bij de deelnemende bedrijven.


MP3-spelers voor bewoners Bloemswaard

Hillegom n Tijdens de Rabobank Clubkascampagne in 2016 heeft Bloemswaard een flink geldbedrag bij elkaar kunnen sparen voor een muziekproject op de verpleegafdelingen van dit seniorencomplex.

Dankzij dit geldbedrag, een donatie en de medewerking van Expert konden hiermee MP3-spelers worden aangeschaft die nodig zijn voor dit project. Woensdag 6 september kregen de bewoners de MP3 spelers overhandigd en hebben nu de mogelijkheid om naar hun eigen muziek te luisteren. Gebleken is dat muziek een positieve invloed heeft en de kwaliteit van leven van bewoners met een vorm van dementie kan bevorderen. Deze persoonlijke muziek kan bijvoorbeeld herinneringen ophalen, een positief effect hebben op de stemming, een hulpmiddel zijn om contact te maken en kan klachten als bijvoorbeeld onrust, angst of depressie verminderen of tegengaan.