De school was al langer af, maar de omgeving is nu ook aangepakt en ligt er mooi aangelegd bij.
De school was al langer af, maar de omgeving is nu ook aangepakt en ligt er mooi aangelegd bij. Foto: pr

Fioretti College én leerlingen maken samen vliegende start

Lisse n Het Fioretti College in Lisse heeft prima eerste schoolweken achter de rug. Deze stonden in het teken van kennismaking en weer even wennen aan school, en er werden ook al een soort diploma's uitgereikt.

Het startte met de jaaropening waarbij de leerlingen en ouders van de brugklasleerlingen kennis hebben gemaakt met de docenten en de directie. Ook is er op deze avond een protocol tegen pesten getekend door een aantal leerlingen en conrector Rob de Kleijn. Verder zijn er weer diverse informatieavonden geweest voor ouders om zo iedereen goed op de hoogte te stellen van alles wat er speelt op het Fioretti College.

De introductiedagen in de eerste schoolweek hebben alle leerlingen de kans gegeven om zich thuis te gaan voelen op school en/of kennis te maken met de klas. De eerste lesweken (en toetsen) zijn alweer voorbij.

Extra trap

Het schoolplein is helemaal af en het Paviljoen waar de moderne vreemde talen aan de leerlingen worden aangeboden is voorzien van een extra trap om zo de doorstroom tijdens de leswisselingen te bevorderen.
Komend schooljaar zullen weer veel leerzame en leuke excursies en reizen volgen en het team van het Fioretti College heeft weer veel zin om de examenleerlingen aan een mooi diploma te helpen.

Goethe

Maar ook niet-eindexamenleerlingen behalen wel eens een diploma. Vorig jaar konden leerlingen uit de derde klassen zich opgeven voor het behalen van een Goethe Zertifikat. Het Goethe-Zertifikat A2 ie is een examen Duits voor volwassenen. Het vereist elementaire kennis van de Duitse taal en komt overeen met het tweede (A2) van de zes competentieniveau 's van het Gemeenschappelijke Europese Referentiekader voor Talen (ERK). Twintig leerlingen hebben hieraan deelgenomen, zowel mavisten, havisten als vwo-leerlingen. Zij hebben hier buiten lestijd vrijwillig lessen voor gevolgd, gegeven door de docenten Duits.

Achttien leerlingen zijn met glans geslaagd en hebben afgelopen week hun certificaat in ontvangst mogen nemen. Dit hebben ze gevierd met een welverdiend stuk taart. De geslaagde leerlingen zijn: Max Bronstring, Sophie de Boer, Han Frencken, Eline Herberghs, Elise Jonkheer, Mathijs Jorna, Ibrahim Kamara, Rowdy Kock, Wendy Kotte, Femke Kramers, Jill Lugtigheid, Gwen Möhlmann, Ben Moyo, Lieve Omvlee, Naomi Tabak, Shirley Timman, Tara van Kampen en Kane Zuiderduin. Het Fioretti College wil deze leerlingen van harte feliciteren!