Ode aan Cornelis Vreeswijk

Lisse n In theater Floralis wordt zondag 8 oktober het programma Ode aan Cornelis uitgevoerd, een eerbetoon aan de wereldberoemde Zweed uit Nederland.

Cornelis Vreeswijk (1937–1987) was een zanger, dichter en muzikant die in Zweden onmetelijk beroemd is geworden én gebleven. Dit jaar is het dertig jaar geleden dat hij overleed en het is tachtig jaar geleden dat hij in IJmuiden werd geboren. I Het Cornelis Vreeswijk Genootschap komt daarom met de Ode. Bij Floralis treden artiesten op die hun sporen al ruimschoots verdiend hebben, maar er wordt ook podium gegeven aan onbekend jong talent. Na een optreden van de enthousiaste Vreeswijk-vertolkers Laurens Joensen en Henrik Holm wordt de theatervoorstelling 'Het mannetje in mijn gitaar' opgevoerd door muziektheatergroep Cornelissen. Dit stuk vertelt het levensverhaal van Vreeswijk. Het publiek kan ook kennismaken met de Zweedse kant van Cornelis. In de avond treedt Anne-Lie Persson met haar band op. Zij brengt zowel eigen repertoire als liedjes van Vreeswijk. Het breed opgezette en diverse programma duurt van 15.00 tot 21.00 uur, met een pauze van 17.30 tot 19.30 uur. Voor kaarten kijk op floralislisse.nl.


Knutselmiddag in de Meerkoet

Lisserbroek n Kinderen zijn 4 en 18 oktober weer welkom in De Meerkoet voor de populaire spelletjesmiddagen.

Ze kunnen er tussen 13.30 en 15.30 uur spelen op het poolbiljart, tafeltennis-, voetbal- en airhockeytafel, Wii en springkussen. De entree is gratis en er wordt ook nog voor limonade gezorgd. De middagen zijn in principe bedoeld voor kinderen van 6 tot 12 jaar. Kinderen van 4 en 5 jaar zijn ook van harte welkom mits een van de ouders aanwezig is. Voor vragen en info: Cok van Beek, telefoon 413457.