Afbeelding
Foto:

Kinderkledingbeurs op naar 14e editie

Lisse n Maud de Zwart en Veroni Baarda zijn alweer druk bezig met de voorbereidingen voor de najaarseditie van kledingbeurs BrandNewVintage. Eind oktober vindt alweer de 14e editie plaats.

Initiatiefneemster Maud: "In de afgelopen jaren hebben we een trouwe klantenkring opgebouwd die steeds tevreden de deur uit gaat. Kinderkleding van goede merken is vaak na één seizoen nog niet versleten en dus heel geschikt om anderen blij mee te maken. Lukt het niet om het te verkopen, dan doneren wij het graag aan één van onze goede doelen, maar die keuze is aan de klant." BrandNewVintage steunt al jarenlang Kledingbank Teylingen en Stichting Elburg Helpt Gambia. Klanten kunnen zelf kiezen of ze de niet verkochte kleding willen doneren of weer mee naar huis nemen.
Kleding inbrengen kan op 23 en 24 oktober van 19.30 tot 21.30 uur. De verkoop is op donderdag 26 oktober van 19.00 tot 21.30 uur en op vrijdag 27 oktober van 13.30 tot 16.00 uur. Alles vindt plaats in Basisschool De Waterval aan de Judith Leijsterstraat 2 (hoek Frans Halsstraat) in Lisse. Meer info is te vinden op www.brandnewvintage.nl.


Op zoek naar burlende damherten

Regio n Het is de tijd van de jaarlijkse bronst van de damherten. De mannetjes laten zich van hun beste kant zien en horen. Alles is er op gericht de vrouwtjes te behagen en de andere mannetjes af te bluffen.

De sterkste heeft de meeste mogelijkheid om te paren en zo voor nageslacht te zorgen.

Damherten herken je aan hun zwarte staartje, de mannetjes hebben nu een gewei dat met het ouder worden steeds groter wordt.

Ieder jaar valt het gewei af en vervolgens groeit weer een nieuw. Zijn ze anders ook al overal te zien, nu zijn ze nog gemakkelijker te bekijken – en beluisteren. Werkgroep Actieve NatuurTochten van het IVN houdt een wandeltocht op vrijdag 20 oktober door de Amsterdamse Waterleidingduinen. Verzamelen om 17.00 uur bij de ingang De Zilk aan de Joppenweg 1. Opgeven via Sonja Meijer, 06 37005024 of mail: want.ivnleiden@gmail.com.