Afbeelding
Foto: pr

n Opening clubgebouw Roeivereniging Iris heeft oosters tintje

Lisse n Burgemeester Lies Spruit en godin Iris (vertolkt door Anouk Kragtwijk) hebben onlangs het clubgebouw en de botenloods van Roeivereniging Iris feestelijk geopend.

Na de oplevering en verhuizing van de Visserkade naar de Ruishornlaan in september 2016 zijn de leden van de roeivereniging hard aan het werk gegaan. Het gebouw is destijds casco opgeleverd en de afwerking is grotendeels door de leden zelf gedaan. Vele avonden en weekenden is er gewerkt. Voor de inrichting is enorm veel materiaal hergebruikt: servies en meubilair van de mavo Uitermeer, de vloer uit sporthal Meerzicht, deuren uit Rustoord, verwarmingsventilatoren uit de Hobaho etc. Een goed voorbeeld van hoe materialen en spullen een tweede leven gegund is. Burgemeester Spruit knipte samen met roeister Isabel van Opzeeland het lint door. Hun entree werd bijgestaan door Chinese Leeuwendansers van de Kung Fu Academy van Ricardo Sousa. Met hun dans werden de boten een behouden vaart toegewenst.

Roeien bij RV Iris kan op alle niveaus, variƫrend van veilig de eerste vaardigheden leren voor het vlot tot marathons en wedstrijden. Jong en oud, iedereen is welkom. De roeisport kan het hele jaar beoefend worden, bij vorst of harde wind verhuist de training naar binnen. En na afloop bijpraten aan de zelfgebouwde bar, uiteraard van gerecycled materiaal.