Afbeelding
Foto: Arie in 't Veld

Geslaagde bollenmarkt in herfstige Keukenhof

LISSE n De jaarlijkse bloembollenmarkt in Keukenhof is een succes geworden.

Door Arie in 't Veld

Het was wellicht iets rustiger dan in een aantal voorgaande jaren, waarschijnlijk mede door de weersomstandigheden veroorzaakt, maar druk was het wel. Zowel op de markt als in het park waar vele mensen de gelegenheid te baat namen om Keukenhof in herfstkleuren te zien en te kijken of de contouren van het nieuwe plantschema voor het seizoen 2018 te zien zijn.

Veel mensen sjouwden zware tassen en zakken bollen met zich mee, onder wie een flink aantal buitenlanders; de kentekens op de parkeerplaats lieten daar geen misverstand over bestaan. Overigens is deze bloembollenmarkt niet zozeer een aankoopplaats voor goedkope bollen, maar vooral voor bijzondere bolgewassen. De aanwezige kwekers gaven de nodige informatie over de planttijd en plantdiepte en dergelijke waarmee men thuis goed uit de voeten kan voor het realiseren van een fraaie voorjaarstuin. Aan het aantal bezoekers en gekochte bollen te zien zullen er komende lente veel van deze tuinen te vinden zijn.


Ter Specke kleurt oranje

Lisse n FC Lisse was van 4 tot en met 10 oktober in de ban van de eerste kwalificatieronde van het Europees Kampioenschap onder de 19 jaar.

Door Jankees Faas

Oranje trad aan tegen hun leeftijdsgenoten van Sloveniƫ, Hongarije en Malta. De doelstelling is het bereiken van de eindronde, volgend jaar juli in Finland. De wedstrijden werden gespeeld op de sportparken van FC Lisse en FC's Gravenzande. Door de zware regenval had het hoofdveld van FC Lisse het zwaar te verduren gehad. Op het laatste moment moest er zaterdag nog gekalkt worden om de witte lijnen zichtbaar te maken in de doelgebieden voor het duel tussen Nederland en Hongarije. Na winst op Malta (3-0) en Hongarije (2-0) is Nederland vrijwel zeker van plaatsing voor de volgende kwalificatieronde.

FC Lisse heeft maanden naar dit toernooi toegewerkt. Er werd veel gevergd van de vrijwilligers. Zo zijn er onder meer mensen nodig die de teams begeleiden, de pers ontvangen en de kleedkamers in orde maken. Als toernooiarts fungeerde Freek van der Salm en er waren voldoende EHBO'ers. Een PR-team zorgde voor sfeermuziek en de juiste volksliederen. Dit allemaal onder een strakke regie van de UEFA.