De gelukkige winnares en haar ouders. | Foto en tekst: Annemiek Cornelissen
De gelukkige winnares en haar ouders. | Foto en tekst: Annemiek Cornelissen Foto: ac

Jade wint fotowedstrijd

Hillegom n De 14-jarige Jade van Bruggen uit Hillegom heeft de vakantiefotoactie van Albert Hein en Pelikaan Reizen gewonnen. De leerling van de derde klas van de Mavo op het Fioretti Lisse leverde een foto in, die ze afgelopen zomer heeft gemaakt tijdens haar vakantie in haar vaderland China en werd door de jury unaniem als winnares gekozen.

Zaterdag 7 oktober om 13.00 uur kreeg ze van Steven Vermeulen, manager van de Hillegomse Albert Hein vestiging en Sandra Vermolen van Pelikaan Reizen Hillegom haar prijs: een 9 daagse vliegreis voor twee personen naar Florida.

Om het extra feestelijk te maken waren er partybubbles. De ouders van Jade, Ingrid en Rene, waren uitgelaten. Ze konden het eigenlijk nog steeds niet geloven. Daarentegen bleef de winnares heel rustig. De winnende foto had ze gemaakt met haar vaders camera tijdens het bamboe-varen op de Yulton rivier in Zuid-China bij het Karstgebergte. "Het was echt zo gaaf. We gingen op een vlot en een man met een stok zorgde ervoor dat we gingen varen. Het was er zo groots, zo stil, zo sereen. Jade maakte de foto en ik was er meteen al weg van. Ik vroeg haar of ik het mocht insturen en ze zei ja."

De jury deelde het enthousiasme van Ingrid. In het commentaar stond onder andere: 'de foto straalt levendigheid uit, maakt nieuwsgierig naar het land en de mensen die daar leven, de lokale bevolking is erop gezien en zit technisch goed in elkaar'.

Ingrid vertelt dat Jade al als klein meisje gek op foto's maken is. "Als ze bloemen op de foto neemt doet ze dat vanaf onderen. Daar is ze heel lang mee bezig en het resultaat is heel bijzonder. Ze gaat binnenkort stage lopen."

Glunderend nam Jade dan ook haar prijs in ontvangst. Op de vraag wie ze gaat meenemen, antwoordt ze meteen: "Papa en mama! We gaan gewoon bijboeken".