De zingende zusjes vertelden het verhaal van een tangodanser voor een volle huiskamer. | Foto: Esther Akerboom
De zingende zusjes vertelden het verhaal van een tangodanser voor een volle huiskamer. | Foto: Esther Akerboom Foto: Esther Akerboom

Lisse barst van het talent

Lisse n Alweer voor de derde keer werd afgelopen weekend het culturele festival 'Gluren bij de buren' gehouden. Het evenement dat in 2015 voor het eerst werd gehouden ter gelegenheid van het 50-jarige bestaan van de woonwijk in de Poelpolder, werd ook dit jaar weer gretig bezocht.

Door Esther Akerboom

Op bijna 70 locaties kon worden genoten van allerlei optredens en tentoonstellingen. De één bij de artiest thuis, een ander weer bij mensen die hun huis ter beschikking hadden gesteld. Zo nam Eric Citroen de bezoekers mee op reis met een VOC-schip door middel van meeleeftheater en piano. Gekleed in een kostuum uit die tijd vertelde hij meeslepend over het leven op zo'n schip en het vrouwtje van Stavoren. Er werd een been van een bezoeker afgezet en volop meegezongen met oude scheepsliederen als 'Allen die willen te kaap'ren varen'.
Het duo 'Zizuziezo' vertelde voor een volle huiskamer door middel van Nederlandse liedjes en begeleid door hun gitaren, het verhaal van een tangodanser. De zingende zusjes zijn goed op elkaar ingespeeld en dat is te horen. "Onze stemmen zoeken elkaar op, we zijn eigenlijk een soort symbiose", aldus Coby. "Dat is ook geen wonder want we zingen al 60 jaar samen."
Van een heel andere orde waren de humoristische gedichten van Anja Mollers, die zij voorlas aan haar publiek. "Sinds een jaar of vijf schrijf ik gedichtjes over dingen die ik meemaak of die zomaar in me opkomen. En soms is het een mop vertaald in een gedicht". Er werd in elk geval hartelijk gelachen om de vaak verrassende clou van haar gedichten.
A-capellakoor De Gele Hoed bracht volksmuziek uit allerlei landen ten gehore. Het varieerde van een zacht slaapliedje voor een slavenkindje en een ode aan een roos tot een gepeperd liefdeslied en het klonk allemaal even prachtig. Wie het dit jaar heeft gemist moet volgend jaar zeker eens een paar optredens gaan bezoeken, want Lisse blijkt te barsten van het talent.


Nieuwe workshops in De Meerkoet

Lisserbroek n Het creativiteitsteam van Coby den Butter start met maandelijkse workshops.

De eerste, Chocolade maken, vindt plaats op dinsdag 24 oktober van 19.30 tot 21.30 uur. Kosten: 13 euro, dit is inclusief 2 x koffie/thee. Opgeven via cok.vanbeek@maatvast.nl. of bellen naar de Meerkoet op 413457. Er is plek voor maximaal 18 personen.