Quinten en Mikai winnen basketbal

Hillegom n Tijdens de jaarmarkt hebben twee Hillegommers de hoogste score gehaald bij de strafworpen competitie bij de stand van Basketbal Vereniging Hillegom '85.

Deze twee jongens, Quinten Geuke en Mikai Zandwijk, hebben daarmee een basketbal gewonnen. Woensdag 11 oktober kregen ze deze uitgereikt na de training in De Vosse. Op woensdagen traint van 18.00 tot 19.00 uur de jeugd van 6 tot 14 jaar in drie verschillende groepen. Van 19.00 tot 20.30 uur trainen de recreanten en de jeugd van 15 tot 22 jaar. Daarna van 20.30 tot 22.00 uur traint het heren 1 team. Ook kennismaken met basketbal? Drie keer gratis mee trainen mag. Vooraf aanmelden via: info@bvhillegom85.nl.


Hongerige Uilen spelen op hun best

Hillegom n Een historische gebeurtenis, vorige week bij schaakclub De Uil.

De Uil 1 speelde tegen de Uil 2. Het eerste was gedegradeerd en het tweede gepromoveerd. De Uil 2 speelde thuis. Nieuw lid Willem Hensbergen won van Theo Bakker. Wie zeven remises zou verwachten kwam bedrogen uit. Het was bloed aan de paal: hongerige uilen die zichzelf zonder scrupules opeten. Edwin Heemskerk, vaste klant voor het eerste, speelde nu voor het tweede tegen het eerste en verloor van debutant Marcel Bolhuis. Vice versa Hennie van Eeuwijk, een vaste klant voor het tweede, maar speelde nu voor het eerste tegen het tweede en verloor van Cok Ippel. Jan Havenaar won van Martin Zegstroo. De teamleiders hadden een moeilijke avond tijdens de tweestrijd, zweet op het voorhoofd en hoge bloeddruk. Cok Ippel en Jan Havenaar hadden zoiets nog niet eerder meegemaakt. Ze wonnen beiden hun partij. Mark van der Ploeg won in de opening een kwaliteit van Jan Vreeburg en maakte dit fraai technisch af. Fred van Randen en Guus van Dijk waren helemaal van Lisse naar Hillegom gereisd en speelden remise. Een mooie partij vond plaats tussen Jan de Jong en Jan Vos. Lang was onduidelijk wie er nu beter stond. Het werd echter remise. Ad Reijneveld speelde tegen Dick Roosa. Dick kwam een pion voor, maar uiteindelijk werd het remise. De eindstand De Uil 2 - De Uil: 3,5-4,5.


Landelijke bridgedrive voor Unicef

Lisse n De vierde landelijke bridgedrive voor Unicef staat gepland op zondag 19 november.

De kaarten gaan om 11.00 op tafel in De Nachtegaal aan de Heereweg 10. Meer info en aanmelding: Janny Bruinsma, 0252-415751 of Gera van Rookhuijzen, 0252-523833. De opbrengst van de bridgedrive gaat dit jaar naar diverse onderwijsprojecten van Unicef.