Rockit Festival in De Greef

Lisse n In De Greef (Ruishornlaan 21) is zaterdag 4 november vanaf 21.00 uur gratis de tweede editie van het Rockit Festival te bezoeken. Livebands worden afgewisseld met dj's.

Fertile Reality bijt het spits af met een mix van Postpunk, Indie, New Wave and Shoegaze. Sommigen horen de sound van Joy Division, The Trees, Interpol, David Bowie of Wire. Daarna volgt Stakbabber, de band van Mick Ness. Eind 2015 verscheen het album Polarized, volgens het Belgische Peek-A-Boo Magazine: 'het beste uit Nederland wat ik dit jaar heb gehoord'. De afsluiting wordt verzorgd door The Spoofs: een up and coming grunge band uit Zuid-Holland. Tussendoor draait dj-collectief @&@ live. De Greef is open tot 01.00 uur.


Bingo in de speeltuinen

Hillegom n In speeltuin Weerestein is woensdag 18 oktober vanaf 14.00 tot 15.30 uur een kinderbingo.

Op aangepaste snelheid worden de nummers van de bingoballetjes afgelezen, zodat zelfs de allerkleinsten (natuurlijk met hulp van pappa en/of mamma) de cijfers kunnen afstrepen op hun bingokaarten. En natuurlijk... wie het eerste bingo roept mag als een prijs van de tafel kiezen. Voor iedereen die meedoet is er een prijsje te winnen. Alle deelnemertjes krijgen gratis limonade en een snoepje. Een bingokaart kost 0,50 euro. De bingo is gratis toegankelijk voor leden van de vereniging, niet-leden betalen 1 euro toegang. Aanmelden is niet nodig. Ook in speeltuin Jeugdland kunnen de kinderen in de herfstvakantie terecht voor een bingo. Woensdag 18 oktober is hier een herfstbingo: een activiteit voor leden en niet leden. Leden betalen 1 euro, niet leden 2.50 en er zijn mooie prijzen te winnen. De bingo wordt gehouden van 14.00 tot 15.30 uur. Opgeven kan bij: acornelissen@snelnet.net


Maak zelf een pompoen

Hillegom n Binnenkort is het Halloween. Een mooi uitgesneden pompoen past daar goed bij. Het is mogelijk om deze zelf te maken op woensdag 25 oktober vanaf 14.00 uur bij Mijn Winkelkraam, Hoofdstraat 65-67. De workshop duurt ongeveer twee uur.

CreActief zorgt voor de pompoenen, materiaal om te tekenen, gereedschap om uit te hollen en te snijden. De organisatie zorgt voor een aantal voorbeelden, maar deelnemers kunnen ook zelf creatief aan de gang en iets anders van de pompoen maken dan een 'halloween-gezicht'. Deze workshop is geschikt voor vrijwel alle leeftijden: maar in verband met het gebruik van scherp gereedschap kunnen jongere kinderen dit keer helaas niet meedoen. De workshop kost 6 euro inclusief gebruik van de materialen een kopje koffie, thee of limonade met wat lekkers. De workshop duurt circa twee uur en begint om 14.00 uur. Aanmelden via: info@creactief.eu.