Stek trakteert huurders op cadeaubon

Lisse n Woningcorporatie Stek bestaat op 17 oktober 2017 110 jaar. En wie jarig is trakteert. Daarvoor krijgen alle huurders van Stek een VVV-bon ter waarde van 15 euro.

"Een feest was ook een optie, maar wij denken dat huurders hier veel meer aan hebben. Zij kunnen zelf beslissen hoe zij de bon verzilveren", aldus Stek-bestuurder Hans Al. "Het is een mijlpaal. Al 110 jaar zorgen we voor de sociale huurwoningen in De Bollenstreek. En het voorziet duidelijk in een behoefte; er zijn nog steeds wachttijden voor huurwoningen in onze streek. Daarom bouwen we nog steeds veel nieuwbouw en zorgen voor goede kwalitatieve woningen waar mensen een fijn thuis hebben."

De bonnen worden deze week bij alle huurders bezorgd.


College wil nieuwe armoedemonitor

Lisse n Naar aanleiding van vragen die de lokale CDA-fractie voor het college had over armoede in Lisse, hebben B en W aangegeven dat het wenselijk lijkt om een armoedemonitor of minima-effectrapportage te laten uitvoeren.

Het laatste onderzoek dateert uit 2007. Een nieuwe monitor brengt echter wel kosten met zich mee. De raad zal daarmee in moeten stemmen. "Het lijkt ons wenselijk en kostenefficiƫnt om hierin samen op te trekken met Hillegom en Teylingen en zullen dit met deze gemeenten bespreken. We zijn wel voornemens om in 2018 beleid te maken voor kinderen in armoede. Hiervoor zijn door staatssecretaris Klijnsma extra gelden beschikbaar gesteld. Een deel hiervan wordt besteed aan het Jeugdsportfonds/ Jeugdcultuurfonds."