Filmmiddag in Solution

Hillegom n De keuze voor de film van donderdag 2 november is gevallen op Brooklyn van John Crowley. Het is een mooi verhaal over heimwee en belangrijke levenskeuzes.

De film gaat over Eilis Lacey, prachtig vertolkt door Saoirse Ronan, die in de 50er jaren vanuit Ierland naar Brooklyn vertrekt om een nieuw leven op te bouwen. Het romantische verhaal brengt het gevoel van emigratie op knappe wijze over, en verbeeldt heel mooi de twee werelden die het hart van Eilis verscheurt. Brooklyn is te zien in Jongerencentrum Solution, Van den Endelaan 7. De film start om 14.00 uur, de deuren gaan een kwartier voor aanvang open. Van tevoren reserveren is niet nodig. De kosten bedragen 3,50 euro een kopje koffie of thee. Voor meer informatie kan contact opgenomen worden met Welzijnskompas: 0252 75 71 00. Voor vervoer naar en van Solution kan gebruik gemaakt worden van de bus van WelzijnsKompas. Reserveringen kunnen tot uiterlijk 1 dag van te voren gedaan worden op: 0252 576500.


Griezelen in de speeltuin

Hillegom n Speeltuinverenigingen Weerestein en Jeugdland hebben weer de handen in een geslagen voor een bloedstollende activiteit: het Halloweenfestijn.

Een gezellige Halloweendisco, die steevast ieder jaar weer op touw wordt gezet, vindt plaats op zaterdag 28 oktober in het gebouw van Speeltuinvereniging Weerestein aan de Michel de Ruyterstraat. De activiteiten duren van 19.00 tot 21.00 uur. Het is de bedoeling dat de kinderen om 19.00 uur gebracht worden en om 21.00 uur gehaald. Ouders kunnen indien ze het leuk vinden buiten bij de vuurkorf gezellig samen zitten en een drankje drinken. De bar is geopend. Voor de kinderen zal het binnen weer een groot spektakel zijn. Er wordt een groot scherm opgehangen, waarop bloedstollende clips worden vertoond. Uiteraard is de dansvloer ook open. Dj Timo is present met een licht- en geluidsshow en er is een rookmachine om het allemaal nog spannender te maken.

Prijzen

Het zou leuk zijn als de kinderen verkleed komen, want er is een modeshow. Bovendien is er voor de mooiste, leukste of meest bloedstollende creatie, zowel in de categorie meisjes als jongens een leuke prijs te winnen.

De disco is een activiteit voor leden en niet leden van bovenstaande speeltuinen. Voor leden is het gratis. Niet leden betalen 2 euro (inclusief hapjes). Verder zorgen de vrijwilligers van beide speeltuinen voor iets lekkers.

Het speeltuingebouw wordt uiteraard in Halloweensfeer aangekleed. Meer info via: info@ac-media.nl.