Afbeelding
Foto:

Boekenmarkt Klisterkerk

Lisse n Het blijft een bijzonder gezicht: boekenliefhebbers, platenverzamelaars en handelaren die om half negen samendrommen voor de deur van de Gereformeerde Kerk aan de Lissese Heereweg 105. Als de deuren van de boekenmarkt op zaterdag 28 oktober om negen uur openslaan haasten ze zich, nog net niet rennend naar binnen.

Vrijwilligers van de Klisterkerk verzamelen een jaar lang boeken, platen en cd's. Het merendeel wordt thuis opgehaald bij mensen die zelf een levenlang boeken hebben gekocht en er nu van af willen of moeten.

Veel huis-, tuin- en keukenboeken, maar ook bijzondere items, de 'Deverbijbel' van streekschrijver Fons Hulkenberg, een krant uit 1795, een vroege jaargang van de Donald Duck.
De boekenmarkt wordt alweer voor de achtste keer gehouden, als regel op de laatste zaterdag van oktober. De halve kerkgemeenschap is er druk mee. De stoelen moeten uit de kerk. Er komen lange tafels om de boeken uit te stallen. Dit jaar helpen jongeren van de Pauluskerk om de honderden kratten met gesorteerde boeken uit de opslag naar de kerk te brengen. Vrijwilligers van de catering gaan aan de slag; de afdeling jeugd- en kinderboeken wordt ingericht en de verzamelde curiosa krijgen een plekje in ontmoetingscentrum De Klister.
Wie wil kan woensdag 25 oktober van 19.00 tot 20.00 uur nog boeken inleveren in de hal van de kerk. De opbrengst van de markt komt ten ten goede aan het kerkelijk werk, de Lissese Voedselbank en jongerenclub 'Follow me Next'.
In verband met de schaarse parkeerruimte adviseert het boekenmarktcomité belangstellenden op de fiets te komen of de auto bij het nabijgelegen winkelcentrum Blokhuis te parkeren. De boekenmarkt is zaterdag geopend van 09.00 tot 16.00 uur.


Wie kent dit bruidspaar?

Hillegom n Stichting Historisch Genootschap De Blauwe Tram ontving onlangs deze bijzondere foto.

Georg Groeneveld, voorzitter van de stichting, zegt: "De winterse foto met een bruidspaar is genomen in de Hoofdstraat ter hoogte van hotel Het Wapen van Friesland. Deze foto met de Blauwe Tram moet zijn gemaakt op woensdag 4 februari 1942. Wij benieuwd of iemand zich de namen van dit bruidspaar kan herinneren en of de datum juist is."

Groeneveld is te bereiken via de mail op blauwetram@hgjgroenveld.demon.nl of kijk op de website van het genootschap: www.blauwetram.nl