Film Luther in Pauluskerk

Lisse n In de Pauluskerk wordt donderdagavond 26 oktober een film vertoond over het leven van Maarten Luther.

Precies vijfhonderd jaar geleden spijkerde Luther zijn beroemde 95 stellingen op de deur van de slotkerk in Wittenberg. Het gevolg is een breuk met de Rooms-Katholieke kerk en het begin van de Reformatie. De leer van Luther krijgt steeds meer aanhangers en er ontstaat een beweging die zich uiteindelijk zal manifesteren in wat wij vandaag de dag kennen als het protestantisme. De voorstelling begint om 20.00 uur met een korte inleiding. Inloop vanaf 19.30 uur, toegang gratis. De Pauluskerk ligt aan de Ruishornlaan 33 in Lisse.


Brommers kiek'n

Lisse n Tijdens de landelijke Nationale Kunstweek van 4 t/m 12 november is in diverse etalages in het Lissese winkelgebied kunst te zien van plaatselijke kunstenaars.

Kunstenaar Hein Vandervoort schilderde een aantal jaren geleden twee grote werken van oude brommers die op dat moment in het schuurtje stonden. Deze werken zijn tijdens de Nationale Kunstweek te zien bij de Firma Rijerkerk aan de Koninginneweg 83 in Lisse, naast een rijtje echte oldtimers. Brommers kiek'n, dus.
Het atelier van Hein Vandervoort is tevens het weekend van 4 en 5 november geopend van 11.00 tot 17.00 uur. Hij exposeert dan samen met zijn nicht Janneke Lemmers die net als hij studeerde aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten te Den Haag. Janneke studeerde er mode. Zij zal tijdens de expositie recente tekeningen tonen. Het atelier is onderdeel van de Stichting Lisser Ateliers aan de Ooievaarstraat 27a in Lisse. Ook het atelier van Anneke van Kesteren is deze dagen geopend. Bij haar treedt een band op zaterdagmiddag op.