De wintertijd challenge waarmee geld wordt opgehaald voor kinderen met een spierziekte, staat voor de deur. | Foto: pr
De wintertijd challenge waarmee geld wordt opgehaald voor kinderen met een spierziekte, staat voor de deur. | Foto: pr Foto:

Lisse houdt buurtsportcoaches

LISSE n De deelname aan het project Brede Impuls, ofwel het fenomeen buurtsportcoaches, wordt in Lisse voortgezet.

Door Arie in 't Veld

Lisse maakt sinds 2012 gebruik van de rijksregeling Brede Impuls combinatiefuncties. Deze regeling is onderdeel van het Programma Sport en Bewegen in de Buurt. Omdat de intentieverklaring tussen ministerie van VWS en de gemeente Lisse eind dit jaar (2017) afloopt, wordt de gemeente nu gevraagd om per jaar aan te geven of en op welke wijze de gemeente verder gaat. De gemeente is tevreden en wil de inzet van de buurtsportcoaches graag continueren.

Het Welzijnskwartier, Sportfondsen Lisse en atletiekvereniging De Spartaan verzorgen de uitvoering van de buurtsportcoaches conform de beleidsregel maatschappelijke activiteiten.

De buurtsportcoaches passen in de ambitie om sport en bewegen niet alleen in te zetten om de gezondheid te verbeteren, maar ook om het beweeggedrag in het algemeen te bevorderen en om de participatie te vergroten.

De jaarlijkse verantwoording van Sportfondsen Lisse, het Welzijnskwartier en atletiekvereniging De Spartaan geven een goed beeld van de gerealiseerde activiteiten en bereikte prestaties. De partijen dienen verantwoording af te leggen op basis van de Beleidsregel Maatschappelijke activiteiten.

Binnen de begroting is ruimte voor 2,66 fte Buurtsportcoaches, wat niet helemaal gelijk staat aan de huidige ambitie van 100%. Toch wil het college het huidige ambitieniveau vasthouden en uiteindelijk de overige 0,66 fte buurtsportcoaches proberen te implementeren.


Bridgeclub Bel Air legt kaarten op tafel

Hillegom n Wekelijks krijgt de redactie de resultaten van de bridgedrive van bridgevereniging Bel Air.

Met Piet van den Raad heeft de redactie afgesproken dat het volledige verslag te lezen is op: www.dehillegommer.nl. De beste drie koppels staan in de krant.

Uitslag vierde zitting, 19 oktober:

(uitslag in procenten)

A lijn

Agnes Hulsebosch / Tiny Uitendaal 62,85

Sander / Piet van den Raad en Jan Warmerdam / Jan Zwaneveld, 62,50

B lijn

Ilse / Ron Rusman, 59,38

An Touw / Marlies ten Kate, 54,01

Aat Groeneveld / Herre Mostert, 53,80