Afbeelding
Foto:

Afsluiting kruising Weer- en Pastoorslaan - Weeresteinstraat

Hillegom n In de weekenden van 28 en 29 oktober en 4 en 5 november is de kruising Weeresteinstraat (N208) met Weerlaan en Pastoorslaan afgesloten voor verkeer. Dit is nodig om het resterende asfalt aan te brengen. Dat levert verkeershinder op. Het kan voorkomen dat de plannen wijzigen vanwege het weer of andere onvoorziene omstandigheden.

In het weekend van 28 en 29 oktober wordt de rotonde aangelegd op de kruising Weeresteinstraat- Weerlaan-Pastoorslaan. Hiervoor wordt de kruising volledig afgesloten voor alle verkeer van vrijdagavond tot maandagochtend, of eerder als de werkzaamheden voor dat weekend gereed zijn. Na dit weekend gaat de rotonde open voor het verkeer, waarmee er een einde komt aan de hinder. Vanaf de nieuwe rotonde is het dan nog niet mogelijk de Weeresteinstraat richting het zuiden op te rijden.

Afsluiting 4 en 5 november

In het weekend van 4 en 5 november wordt de kruising (rotonde) nogmaals volledig afgesloten inclusief de Weeresteinstraat. In dit weekend wordt de laatste laag asfalt aangebracht en wordt de definitieve markering op het wegdek aangebracht.

Tijdelijke buslijn

Gedurende de weekendafsluitingen wordt een tijdelijke buslijn ingesteld met pendelbusjes tussen de van Oldebarneveltlaan in Haarlem, Station Haarlem en de bushalte Hillegom-Centrum (voor het Fioretticollege). De busjes rijden vanuit Haarlem de route via de N208, de Nieuweweg, 1e en 2e Loosterweg, de Wilhelminalaan en vice versa. Deze tijdelijke buslijn rijdt ook in het weekend van 4 en 5 november. Voor de weekendafsluitingen zijn omleidingsroutes ingesteld. De herinrichting van de Weeresteinstraat is voor het grootste deel gereed. De riolering is vrijwel overal vernieuwd en de voetpaden zijn voor het grootste deel aangelegd. Op de fietspaden en het zuidelijke deel van de Weeresteinstraat zijn de onderste asfaltlagen aangebracht. Tijdens de weekendafsluitingen de herinrichting afgemaakt door het aanbrengen van resterend asfalt.