Curiosamarkt bij Salvatori

Lisse n Bij Buurthuis Salvatori is zaterdag 11 november een gezellige curiosamarkt. Tussen 10.00 en 15.00 uur is iedereen welkom in de Wagenstraat 33.

Curiosa is het meervoud van curiosum, iets dat vreemd, zeldzaam of merkwaardig is, maar niet noodzakelijkerwijs heel kostbaar hoeft te zijn. Gewoon lekker snuffelen dus tussen allerlei bijzondere goederen. Daarnaast is er op de markt een grote verzameling tweedehands boeken, lp's en singles, cd's en dvd's te vinden. Ook voor legpuzzels en speelgoed kun je er terecht. Verder zijn er fraaie bloemstukjes te koop en vindt er een verloting plaats. Bezoekers kunnen er bovendien wat eten en drinken: soep, diverse belegde broodjes (ook met kroket), koffie, thee, zelfgebakken taart. Tussen de middag worden er warme pannenkoeken geserveerd. De opbrengst van de curiosamarkt is voor het onderhoud van de kerk en voor het Salvatori-project. Met de verkoop van potten jam in diverse smaken steunen kopers de Visser schoolkinderen in Botswana.

Parkeren is mogelijk bij winkelcentrum Blokhuis op 3 minuten loopafstand van het buurthuis.


Mercy Ships bij PCOB

Lisse n Mieke Bos van Mercy Ships komt donderdag 16 november iets vertellen en laten zien van het werk wat deze organisatie doet in Afrika.

Deze hulporganisatie werkt met hulpverleningsschepen die uitgerust zijn met medische faciliteiten om de meest voorkomende aandoeningen in Afrika te opereren en te behandelen. Zo wordt directe medische hulp geboden, daarnaast ook het lokale medische personeel getraind en klinieken en ziekenhuizen gebouwd of gerenoveerd. Iedereen (zowel PCOB-leden als niet-leden) zijn uitgenodigd deze bijeenkomst bij te wonen. Deze vindt plaats in Rustoord, in zaal ‘Het Bollenveld’, nabij het restaurant. De bijeenkomst start om 14.45 uur, de zaal open vanaf 14.30 uur. De toegang is gratis. Alleen voor de koffie wordt 1 euro berekend.


Samen eten


Hillegom n Samen een hapje eten. 'Leuke luitjes' doen het graag, maar liever niet alleen. Diverse 60-plussers uit Hillegom en omgeving hebben zich daarom aangemeld op www.leukeluitjes.nl.

Samen is toch leuker dan alleen. Aanmelden kan via: www.leukeluitjes.nl. Via Leuke luitjes is het mogelijk om in contact komen met mensen in de buurt (60+) die dezelfde hobby's hebben. Aanmelden bij Leuke luitjes is simpel en gratis. Het aanmeldformulier staat op www.leukeluitjes.nl. Buurtgenoten met dezelfde interesse krijgen elkaars e-mailadres om contact te leggen. Deelnemers houden daarbij zelf de regie. Leuke luitjes is speciaal voor mensen vanaf 60 jaar. Wandelen en fietsen zijn populair, maar ook voor andere hobby's is het mogelijk om een buurtgenoot vinden.