Rechtbankdrama Denial bij Filmhuis Lisse

Lisse n Bij Filmhuis Lisse is 14 november de Britse film Denial te zien.

Dit rechtbankdrama is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van een van de meest spraakmakende processen uit de Britse geschiedenis. In 1993 publiceert de Amerikaanse historica en docent Deborah Lipstadt het boek 'Denying the Holocaust', waarin zij David Irving als ontkenner van de Holocaust bestempelt en zijn geloofwaardigheid als auteur in twijfel trekt. David Irving wordt door weinig mensen serieus genomen, maar heeft toch een kleine, fanatieke aanhang. Hij klaagt haar in 1996 aan wegens smaad. In Engeland werkt het rechtssysteem zo, dat de bewijslast bij de aangeklaagde ligt. Dus verzamelt de Amerikaanse Lipstadt een team van Britse topadvocaten om zich heen, om te bewijzen dat de Holocaust daadwerkelijk heeft plaats gevonden.

FHL vertoont de film in Floralis, Floralisplein 69. De kassa opent om 19.30 uur, aanvang 20.00 uur. Losse bezoekers betalen 7 euro. Het reserveren van plaatsen is niet mogelijk. Vragen? Stuur een mailtje naar info@filmhuis-lisse.nl.


Project Zwemmaatjes gaat bijna van start

REGIO n Het project Zwemmaatjes gaat maandag 20 november van start. Deze activiteit is voor inwoners van Lisse en Hillegom die wegens uiteenlopende redenen geen kans zien om te komen zwemmen.

‘Zwemmaatjes’ is een eerste resultaat van de samenwerking tussen Sportfondsen Lisse en WelzijnsKompas. Beide organisaties hebben de vitaliteit en het welbevinden van inwoners van Lisse en Hillegom hoog in het vaandel staan. Inwoners die graag willen zwemmen, maar dit wegens bepaalde beperkingen niet kunnen, krijgen de kans om samen met hun ‘maatje’ te zwemmen in Sportcentrum De Waterkanten. Er kan bijvoorbeeld sprake zijn van gezondheids- of mobiliteitsproblemen, financiële redenen of andere beperking(en) waardoor een bezoek aan het zwembad niet mogelijk is. Speciaal voor deze groep wordt op maandagmiddag 20 november een zwemactiviteit georganiseerd in Sportcentrum De Waterkanten in Lisse. Deze activiteit duurt van 12.00 - 13.00 uur (inloop vanaf 11.30 uur). De kosten bedragen 5 euro per duo, inclusief een kopje koffie of thee.

Samen met de partner, een vriend, buurvrouw, kennis, familielid of mantelzorger (het ‘maatje’) bent u welkom om op eigen tempo te bewegen in het water. Na afloop wordt er een gratis kopje koffie of thee aangeboden in de gezellige horecagelegenheid en kunt u met elkaar in gesprek gaan. De Waterkanten beschikt over een ondergrondse parkeergarage. Tevens is er een personenlift aanwezig zodat men geen trappen hoeft te lopen. Indien gewenst is er ook een tillift aanwezig in het zwembad, waardoor men zonder problemen het water in kan komen. Indien u niet op eigen gelegenheid het zwembad kan bereiken, kunt u gebruik maken van de gratis vervoerservice. Vrijwilligers van de Seniorenbus staan op 20 november voor u klaar, ook als u jonger bent dan 55 jaar.

Om deel te nemen aan deze activiteit, kunt u zich vanaf 31 oktober inschrijven. Inschrijfformulieren zijn te verkrijgen bij WelzijnsKompas Hillegom-Lisse, Sportcentrum De Waterkanten en het gemeentehuis van Lisse. Het inschrijfformulier dient voor 14 november ingeleverd te wordenn bij WelzijnsKompas locatie Lisse, locatie Hillegom of bij De Waterkanten. Meer info bij Dionne Scheepmaker, buurtwerker WelzijnsKompas (06-453 315 45 / d.scheepmaker@welzijnskompas.nl).