De poppenkastvoorstelling was een groot succes tijdens de peutermarkt in de bibliotheek. | Foto: Esther Akerboom
De poppenkastvoorstelling was een groot succes tijdens de peutermarkt in de bibliotheek. | Foto: Esther Akerboom Foto: Esther Akerboom

Veelzijdige peutermarkt

Lisse n In de bibliotheek krioelde het zaterdag van het kleine grut. Het Centrum voor Jeugd en Gezin en de bieb hielden een peutermarkt. Bij alle kraampjes viel wel iets uit te proberen en daar werd gretig gebruik van gemaakt.

Door Esther Akerboom

Als peuter in Lisse heb je niks te klagen, dat bleek hier wel. Want mocht je willen sporten, dan kun je kiezen uit peutervoetbal, zwemles, dansles en yoga. Kom je nog niet zo goed uit je woorden, dan kan logopedie je helpen en ben je een beetje te dik of te dun, dan weet een diƫtiste raad. Als je je muzikale kant wilt ontwikkelen, biedt de muziekschool de mogelijkheid om dat op een speelse manier te doen. Maar gelukkig mag je ook nog gewoon spelen en dan is Speel-o-theek Hillegom met wel 1500 stuks speelgoed natuurlijk heel aantrekkelijk. Voor werkende ouders hadden kinderopvangorganisaties veel info en er was een coach die tips gaf over kinderen en mediagebruik. En natuurlijk was er genoeg voor te lezen. Daarnaast was het ouderwets meeleven geblazen bij de poppenkastvoorstelling, waar ouders en kinderen zichtbaar van genoten.