Blije koppies bij de winnaars van de ballonnenwedstrijd! Drie kinderen deelden de eerste plaats, want hun ballonnen kwamen even ver. | Foto: pr
Blije koppies bij de winnaars van de ballonnenwedstrijd! Drie kinderen deelden de eerste plaats, want hun ballonnen kwamen even ver. | Foto: pr Foto: pr

Drie keer de eerste prijs!

Lisse n Zaterdag werden de winnaars van de ballonnenwedstrijd uit de feestweek in het zonnetje gezet. Daarnaast werd ook de winnaar van de puzzel uit het harddraverijboekje bekendgemaakt.

De prijsuitreiking van de ballonnenwedstrijd was in Speeltuin Marijke. Van de ruim 900 opgelaten ballonnen waren er ruim dertig kaartjes terug ontvangen.

Bijna 220 kilometer afgelegd

De tien ballonnen die het verst zijn gekomen kregen een prijs. Dit jaar blies de wind richting Belgiƫ. Er waren drie ballonnen die dezelfde afstand hadden afgelegd en daarom waren er ook drie eersteprijswinnaars. Dit waren Linn Versluis, Davy Rozenbroek en Esperance. Hun ballonnen hadden een afstand van maar liefst 219,4 km afgelegd. Ook de zeven andere prijswinnaars kregen leuke prijzen.

De prijsuitreiking van de puzzel was aansluitend bij Toerkoop Reisburo van Rooy. De puzzel is nog steeds populair. Op de dag dat het boekje op de mat viel, kreeg de organisatie al oplossingen binnen. Van de ruim vierhonderd inzendingen kwam Dennis Schrama als winnaar uit de bus. Samen met vrouw en dochter kwam hij naar Van Rooy voor de reischeque van 200 euro. Ze waren pas terug van een mooie reis, maar komen gauw weer naar het reisbureau om een stedentrip te boeken.