Afbeelding
Foto:

Film: Hotel de grote L

Hillegom n In jongerencentrum Solution aan de Van den Endelaan 7, sportpark De Zanderij) draait zaterdag 25 november de derde kinderfilm van het seizoen.

Elke maand is er in jongerencentrum op groot scherm een leuke film te zien. Deze film is toegankelijk voor kinderen en jongeren vanaf groep 1 van de basisschool. De film begint om 14.00 en vanaf 13.45 is het centrum open. De film is voor kinderen, dus niet voor volwassenen. Tijdens de pauze krijgen de kinderen een zakje chips en limonade gratis. Net als vorig seizoen is het ook mogelijk een rittenkaart te kopen. Met deze rittenkaart (die niet persoonsgebonden is) is het mogelijk om tien keer naar de film te gaan. De kaart kost 15 euro. Zaterdag 25 november draait: Hotel de grote L. Deze film gaat over de 13-jarige Kos. Als zijn vader een hartaanval krijgt moet hij het hotel van zijn vader runnen. Zijn drie maffe zussen zijn echter niet echt behulpzaam. Als Kos erachter komt dat zijn vader schulden heeft moet hij als jongen meedoen aan een schoonheidswedstrijd om Miss Noordzee te worden. De entree is 2 euro, inclusief een zakje chips en limonade. Leden van speeltuin kindervreugd betalen 1 euro. Reserveren is niet nodig. Meer informatie is verkrijgbaar bij jongerenwerk Welzijnskwartier Hillegom, Richard Grimbergen, 0610704075 of kijk op https://www.facebook.com/jongerenwerkhillegom.


Alzheimer café in Pluspunt

Hillegom n In Ontmoetingscentrum 't Pluspunt aan het Henri Dunantplein 28 is vanavond, dinsdag 21 november vanaf 19.00 uur een themabijeenkomst over dementie.

Tijdens deze bijeenkomst staan de ervaringen van mensen met dementie centraal. De diagnose dementie verandert je leven ingrijpend: je relatie, je sociale contacten, je dagelijkse bezigheden (hobby's, werk), je mogelijkheden, je onmogelijkheden, hoe anderen met je omgaan.

Uitdaging: Hoe kun je zo goed mogelijk en zo lang mogelijk blijven functioneren? Wat heb je daarbij nodig van anderen? Mensen met dementie zijn van harte welkom maar natuurlijk ook andere geïnteresseerden. De toegang is gratis inclusief koffie en thee. Neem gerust een extra gast mee.


Sint en piet bij Jeugdland

Hillegom n Bij Speeltuinvereniging Jeugdland vindt woensdag 29 november het jaarlijkse Sinterklaasfeest plaats.

Dit is een feest voor leden en niet-leden. Voor niet-leden is de entree 2,50 euro, voor leden is het gratis. Het Sinterklaasfeest wordt gehouden vanaf 15.30 uur. Sinterklaas en zijn pieten brengen de speeltuin een bezoek en zorgen dat het "nieuwe" dak van het gerenoveerde gebouw, eraf zal gaan. Voor ieder kind is er een cadeautje.

Graag wél even van te voren opgeven. Dat kan per mail: acornelissen@snelnet.net.