Nikola Meeuwsen.
Nikola Meeuwsen. Foto: pr

Concert Young Pianist Foundation in Koetshuis

Lisse n Het jaarlijkse concert van de Young Pianist Foundation vindt dinsdag 28 november plaats in het Koetshuis van Kasteel Keukenhof. Bij dit concert treden de toptalenten Caspar Vos en Nikola Meeuwsen op. De vorig jaar dankzij steun van velen verworven nieuwe vleugel zal in al zijn glorie te bewonderen zijn.

Tijdens het concert speelt Caspar Vos (1988) de sonate op. 25 no.1 van Nicolaj Medtner, de Impresiones intimas van Federico Mompou en 'El Pelele' van Enrique Granados. Vos is een inmiddels gelauwerd pianotalent. Hij voltooide zijn studie bij Jan Wijn aan het Amsterdams Conservatorium en behaalde in 2014 zijn masterdiploma cum laude. Hij won meerdere prijzen op nationale en internationale concoursen. Zo werd hij vorig seizoen de winnaar van de publieksprijs bij de The Dutch Classical Talent Award.

Nikola Meeuwsen (2002) speelt bij dit concert de speciaal voor de YPF geschreven compositie 'Belles, birds and blue notes' uit 2015 van Diderik Wagenaar, een pianostuk voor de linkerhand. Daarnaast speelt hij de sonate KV 282 in Es van W.A. Mozart en de Ballade op. 24 in G van Edvard Grieg. Meeuwsen (foto) is een van Nederlands opvallendste jonge pianotalenten. In 2012 en 2014 won hij het Steinway Concours in Amsterdam en de eerste prijs van het Koninklijk Concertgebouw Concours. Hij studeert bij Marlies van Gent aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en aan de Accademia Pianistica di Imola.

Het concert begint om 20.15 uur. Koetshuis open vanaf 19.30 uur. Kaarten via www.kasteelkeukenhof.nl/, cultureel@kasteelkeukenhof.nl of telefonisch 0252-465555.