Film 'Freedom' in de Pauluskerk

Lisse n In de Pauluskerk aan de Ruishornlaan 33 wordt donderdagavond 23 november de film Freedom vertoond. Een film over het ontstaan van het lied 'Amazing Grace' tegen de achtergrond van de afschaffing van de slavernij.

In 1856 ontsnapte de slaaf Samuel Woordward met zijn gezin van een plantage in Virginia. Een geheim netwerk van gewone mensen, ook wel bekend als de 'Underground Railroad' helpt het gezin bij hun gevaarlijke tocht naar Canada.

Gevaarlijke tocht

De vlucht van Samuel en zijn gezin loopt uit op een tocht vol ontberingen en zwaar lijden en uiteindelijk komt hij voor de keus te staan: blijven en wraak nemen of doorzetten op weg naar een leven in vrijheid.

Ruim honderd jaar eerder, in 1748, vaart John Newton als kapitein van een schip vol slaven van Afrika naar Amerika. Aan boord is ook Samuels overgrootvader. De reis verandert het leven van Newton voorgoed en met zijn lied 'Amazing Grace' laat hij uiteindelijk een testament na dat zowel Samuel Woordward als miljoenen na hem heeft geïnspireerd.

Toegang

De film Freedom (94 minuten) stamt uit 2014. Acteur Cuba Gooding Jr. speelt Samuel. De film is geregisseerd door Peter Cousens.

Geïnteresseerd om te gaan kijken? De film wordt voorafgegaan door een korte inleiding om 19.30 uur. Na afloop is er gelegenheid met elkaar in gesprek te gaan onder het genot van een hapje en een drankje. De kosten bedragen 5 euro per persoon.