Afbeelding
Foto: Arie in 't Veld

Pietenzwemmen bij De Waterkanten

LISSE n De watervrije Pieten komen vrijdag 24 november en woensdag 29 november een bezoek brengen aan Sportcentrum De Waterkanten.

Tijdens het discozwemmen op vrijdag 24 november (19.00 - 21.00 uur) zullen de laatste top 40-hits weer uit de boxen van het zwembad knallen. Met de gezellige discoverlichting en een echte dj wordt het een spetterend feest. Ook komen de discopieten een bezoek brengen aan het zwembad en dat belooft een dolle boel te worden. Dus neem je vriend(in) mee en kom swingend zwemmen.

Het discozwemmen is voor iedereen t/m 14 jaar, die minimaal in het bezit is van een A-diploma. Kaartjes kunnen ook via internet worden gekocht.

Woensdag 29 november worden er tijdens het recreatief zwemmen tussen 13.30 en 16.30 uur allerlei leuke spelletjes georganiseerd. Ook ligt Jip's stormbaan in het water en natuurlijk zijn de duikplank, de glijbaan, de waterspeeltuin, de whirlpool en de stroomversnelling open. Doe mee met de pietendans en verdien een Pietendiploma. Samen met de watervrije Pieten maken we er een spetterende middag van.


Dit voorjaar Baltisch bollenfeest in Keukenhof

LISSE n In 2018 vieren de Baltische Staten Estland, Letland en Litouwen hun 100 jaar onafhankelijkheid.

Door Arie in 't Veld

Om dit te vieren hebben de ambassadeurs van deze staten (mevrouw Kaili Terras van Estland, mevrouw Ilze Ruse van Letland en de heer Vidmantas Purlys van Litouwen) bloembollen geplant in Keukenhof.

Mede-initiatiefnemer Jan Pennings vertelt dat de drie republieken nauw met elkaar verbonden zijn. Dit bleek duidelijk in 1989, toen inwoners van de drie staten een menselijke keten vormden van ruim 600 kilometer lang en bedoeld als een protest tegen de Russische overheersing.

De ambassadeurs van de Baltische Staten hebben Flaming Baltic-tulpen geplant in het perk achter het Willem Alexander Paviljoen, richting molen. Het is een rood-witte tulp die qua kleur aansluit bij de Baltische Staten.

In het feestelijk jaar staan deze tulpen in het voorjaar in Keukenhof in bloei.