Chris Koopman uit Lisse is verrast door de nominatie voor Opkomende Party DJ van Nederland, maar wil vol voor de winst gaan. Eind november wordt de winnaar bekendgemaakt. | Foto: pr
Chris Koopman uit Lisse is verrast door de nominatie voor Opkomende Party DJ van Nederland, maar wil vol voor de winst gaan. Eind november wordt de winnaar bekendgemaakt. | Foto: pr

FeestDJ Chris in de race voor Party Award

Lisse n Chris Koopman is een van de kandidaten in de race voor een Party Award, die van de populairste opkomende Party DJ van Nederland. De 24-jarige Lisser heeft in korte tijd als FeestDJ Chris een uitstekende naam opgebouwd in binnen- en buitenland. Op 29 november worden de winnaars bekendgemaakt.

Door Jankees Faas

Interesse voor de muziek zat er bij Chris al vroeg in. "Ik was acht jaar toen wij met het gezin op vakantie waren in Spanje. Bij ons thuis waren ze gek op onder meer de Kelly Family en Corrie Konings. Het begon met karaoken, daarna kreeg ik cd-spelertjes en begon ik een beetje plaatjes te downloaden. Op mijn veertiende, ik woonde toen in Katwijk, ben ik voor het eerst gaan draaien op feestjes."

Chris was al snel achter de draaitafel te vinden bij het Rijnsburgse jongerencentrum Go-Go. "Ik ben daar terecht gekomen via de bekende voetbalverslaggever Willem van Zuilen, die mijn vader weer kende. Langzaam ging ik uitbreiden en liet ik zien wie ik was. Zo kwam ik bij mensen thuis. Ik draaide in die periode vooral muziek uit de jaren tachtig en negentig. In die tijd werd nog live ingespeeld. Tegenwoordig gaat alles met de computer."

Gevoel

Wat is nu de kracht van FeestDJ Chris? "Als ik ergens ben weet ik de mensen aan te voelen. Mijn muziek zorgt dan voor de juiste sfeer. Ik heb mij steeds weten te verbeteren. Zo heb ik vier jaar lang gewerkt voor het evenementenbureau van Richard Neuteboom uit Leiderdorp. Richard heeft mij het vak geleerd. Hoe je de mensen moet entertainen en laten lachen."

Chris, die veel ondersteuning krijgt van zijn vrouw Sylvia en zijn vader, staat momenteel onder contract bij media- en entertainmentbureau RDJ Productions. "Ik heb de afgelopen jaren behoorlijk geïnvesteerd in mijn muziek en apparatuur. Dj zijn is intussen mijn werk geworden. Ik draai nu drie tot vier keer per week. Ik heb mijn vaste donderdagavond bij Café BloemenBeppie in Amsterdam. Ik reis verder het hele land door. Ook kom ik in het buitenland. Zo was ik onlangs bij een Oktoberfest in Duitsland. Dat is daar echt een traditie. En je draait er andere muziek dan je gewend ben in Nederland."

Chris was verrast, dat hij een nominatie kreeg voor de populairste opkomende Party DJ van Nederland. "Vanuit cafés en door andere dj's werd mijn naam genoemd. Ze vinden het allemaal leuk dat ik goed omga met het publiek en uitstekend luister naar wat hun muzikale wensen zijn. Op dat moment komt een droom uit. Wel bijzonder dat ik de enige Bollenstreker ben onder de genomineerden. Ik heb voor 2000 euro flyers, banners en posters laten maken, ter promotie van mijn nominatie."

Stemmen op Chris kan via www.partyawards.nl of door te sms'en. Stuur PA FeestDJ Chris naar 3010.