Seán O'Dwyer, Daen van der Munnik en Tim Kroon. | Foto: pr
Seán O'Dwyer, Daen van der Munnik en Tim Kroon. | Foto: pr Foto:

Leerlingen hacken portal

Hillegom n Op het Fioretti College Hillegom werken de leerlingen mavo-havo (onderbouw) vanuit doelen. De leerlingen kunnen gepersonaliseerd leren en gebruiken daarbij een zogenaamde 'Learning Portal': een speciale website waarop ze informatie, doelen en opdrachten vinden.

Vorige week waren dertig leerlingen uit heel Nederland uitgenodigd door Kunskapsskolan Nederland in Den Haag om deel te nemen aan de Hackathon 2017. Namens het Fioretti College Hillegom waren Seán O'Dwyer, Daen van der Munnik en Tim Kroon aanwezig. Een docent van de Haagse Hogeschool vertelde over de basisbeginselen van ethisch hacken. Daarna mochten dertig pubers in een testomgeving de tanden in de Learning Portal zetten. Groepjes leerlingen spraken af de website plat te leggen. Maar dankzij de oplettende ICT-medewerker lukte dit niet. Het waren Seán, Daen en Tim die met hun kennis het programma binnendrongen en de inlogcodes van docenten en resultaten van leerlingen veranderden. Daarmee hebben ze de ICT-afdeling wel een week werk bezorgd. Na afloop kregen alle deelnemers een unieke Fika mok en een certificaat. Seán, Daen en Tim, de winnaars van de Hackathon 2017, ontvingen de beker.

Op school volgde een huldiging en ontvingen ze uit handen van de teamleider een waardebon.


Expositie Ru van Rossem in De School

Hillegom n Dit weekend waren er in De School werken van kunstenaar Ru van Rossem te bewonderen. Etsen, beelden en tekeningen stonden en hingen door het gebouw heen.

Ru van Rossem heeft zijn werken nagelaten aan de stichting Ru van Rossem met als taak dat het tentoongesteld wordt. Zoon Robert van Rossem is kunstenaar in De School, dus was het gemakkelijk om hier de expositie te organiseren. Het was zeker geen geheim dat het georganiseerd werd, want er kwamen vele bezoekers op af. Ru van Rossem is een bekende kunstenaar in binnen- en buitenland. Met werken in meerdere buitenlandse musea. (Foto en tekst: Remco Out)


Afbeelding