Stek-senioren krijgen voorrang op appartement

Lisse n Stek-huurders van 55+ die een eengezinswoning achterlaten, krijgen voorrang op een seniorenappartement van Stek. De hoogte van de huurprijs van het appartement wordt aangepast aan het inkomen van de huurder.

Hiermee wil de corporatie 55+'ers een kans bieden om door te stromen naar een appartement, waardoor een eengezinswoning vrijkomt voor (jonge) gezinnen. Stek heeft toestemming van de gemeenten Lisse, Hillegom en Teylingen voor deze doorstromingsregeling.

De voorrangsregel geldt voor nieuwe en bestaande appartementen in gebouwen die Stek heeft aangewezen als 'seniorenappartement'. Dit zijn gelijkvloerse woningen in Hillegom, Lisse, Voorhout en Warmond die geschikt zijn om tot op hoge leeftijd te kunnen blijven wonen. Het aanbod is exclusief voor 55+'ers met een maximaal inkomen van 36.165 euro (prijspeil 2017). Zij moeten een eengezinswoning van Stek achterlaten en ingeschreven staan bij WoningNet Holland Rijnland. Bij meerdere kandidaten krijgt de senior met de langste inschrijfduur voorrang.

De nieuwe huurprijs is afhankelijk van de woning en het inkomen. Stek wijst 'passend toe'. Dit is een overheidsmaatregel die ervoor zorgt dat mensen met een laag inkomen niet te veel aan huur betalen, terwijl mensen met een hoog inkomen niet een goedkope woning krijgen.

Stek heeft een seniorenmakelaar aangesteld die bewoners voorlicht, adviseert en begeleidt bij een eventuele verhuizing. Als de huurder besluit te verhuizen stelt Stek een halve dag een klusjesman ter beschikking om bijvoorbeeld een schilderijtje op te hangen in de nieuwe woning.