VVD-fractie bezorgd over zorggeld

LISSE n De fractie van de VVD wil van het college van B en W weten of in Lisse onzorgvuldig met zorggeld wordt omgegaan.

Door Arie in 't Veld

De fractie heeft hierover schriftelijke vragen gesteld en is daarop gekomen naar aanleiding van een artikel in een landelijk dagblad. "Daarin was te lezen over het weggooien van een goed werkende traplift die is betaald met gemeenschapsgeld. Als VVD'ers zijn wij met de transities op gemeentelijk niveau voorstander van het organiseren van liefdevolle, maar ook doelmatige en efficiƫnte zorg. Het weggooien van een traplift hoort daar natuurlijk niet bij."

De fractie vraagt het college of zij bekend is met het artikel en of dergelijke gevallen van verspilling ook in Lisse aan de orde zijn. Verder of het college gevallen kent waarin de zaak goed is opgelost. Tot slot wil de VVD weten wat het beleid in Lisse is met betrekking tot het hergebruiken van hulpmiddelen, waaronder het overnemen van hulpmiddelen zoals trapliften.


Locatie IKC definitief

Hillegom n Het college heeft 20 november na uitgebreid overleg en na afweging van alle feiten en argumenten, een keuze gemaakt voor de bouw van de nieuwe school op de locatie Weerlaan, naast de brandweer.

Door Jos Draijer

De reacties geuit tijdens de Informatieavond op 7 november over de locatie voor het nieuwe Integraal Kind Centrum (IKC, tevens fusieschool Jozef en Leerwinkel) zijn serieus genomen. De zorg van de opsteller Marian Claasen van een petitie is serieus genomen. Zij uitte bezwaren over de keuze van deze locatie Weerlaan naast de Brandweerkazerne vanwege het openbaar groen dat daardoor verloren zou gaan. Het College heeft gehoor gegeven aan deze geuite zorg. De toezegging is gedaan dat het aantal verloren gegane vierkante meters groen volledig zal worden gecompenseerd elders in Hillegom. Dat is nadrukkelijk vastgelegd in het op 20 november genomen besluit van het College van B&W over de definitieve locatiekeuze voor de nieuwbouw voor het Integraal Kind Centrum (IKC).

Onderbouwing

De onderbouwing van deze keuze is gebaseerd op het onderzoeksrapport en de opmerkingen van inwoners die ontvangen zijn tijdens het inspraaktraject. Deze locatie kwam als de beste keuze naar voren, met name op de onderdelen verkeer, verkeersveiligheid, bereikbaarheid, parkeren en bestendigheid voor de toekomst. De school geeft aan dat de ligging in het Vossepark goed aansluit bij de onderwijsvisie van het IKC, buiten leren en bewegen spelen hierbij een belangrijke rol.

Het college van Hillegom heeft bovendien gekozen voor een toekomstbestendig schoolgebouw op een locatie waar kwaliteit, sportiviteit, beleving, duurzaamheid, flexibiliteit, verkeersveiligheid en bereikbaarheid centraal staat.

Vervolgtraject met de buurt

Nu het besluit voor de locatie van de nieuwbouw van het IKC is genomen, wordt er een vervolgtraject gestart met de school en de omgeving van de school om te kijken hoe de school het beste kan worden ingepast in de omgeving. De gemeente ziet hierbij kansen voor een kwaliteitsimpuls van het groen. Er gaat weliswaar een deel van het park af, maar de komst van de school biedt kansen voor een upgrade van het park en de direct omgeving. Ook het signaal dat inwoners afgaven met betrekking tot veilig verkeer wordt in dit vervolgtraject meegenomen.

Rol van de gemeenteraad

Het college gaat twee zaken voor besluit voorleggen aan de gemeenteraad: het budget voor de bouw van de school en de benodigde wijziging van het beste