College: onderzoek naar probleem arbeidsmigrant

LISSE n De gemeenteraad krijgt een brief van B en W over de stand van zaken rond de opvolging en uitwerking van de aanbevelingen van de Rekenkamercommissie vanuit het rapport 'Verkennend onderzoek EU-arbeidsmigranten'.

Door Arie in 't Veld

De Rekenkamercommissie deed diverse aanbevelingen, waaronder meer aandacht besteden aan registratie van arbeidsmigranten, de gemeentelijke informatiepositie ten aanzien van arbeidsmigranten en Poolse inwoners versterken, en meer aandacht besteden aan taalverwerving en integratie. Het college wil als eerstvolgende stap nu nader onderzoek verrichten en eind eerste kwartaal 2018 komen met een plan van aanpak rondom een integraal beleids- en actieprogramma EU-arbeidsmigranten.

Meer aandacht voor taalverwerving

Bij de behandeling van het rapport 'Verkennend onderzoek EU-arbeidsmigranten' is door de gemeenteraad indertijd een motie aangenomen waarin het college wordt verzocht de raad nader te adviseren over de aanbevelingen van de Rekenkamercommissie. Voorgesteld wordt het door het college op te stellen beleids- en actieprogramma af te wachten en daarover eind eerste kwartaal 2018 in de raad te spreken in plaats van in december tot besluitvorming over te gaan.