Sinterklaas op bezoek in de Lisser bibliotheek

Lisse n Hoog bezoek in de Bibliotheek Bollenstreek. Sinterklaas komt op vrijdag 1 december van 14.00 – 14.45 uur voorlezen in de vestiging Lisse, aan de Koninginneweg 79A.

Sint heeft het verschrikkelijk druk, maar voor het lezen van een boek maakt hij graag tijd vrij. En voorlezen vindt hij nog leuker! Samen met Piet zal hij trakteren op snoepgoed en mooie verhalen. Sinterklaas heeft bij de medewerkers van de bieb advies gevraagd over de boeken die hij zal gaan voorlezen.

Sint lees voor in de bieb

De bibliotheek heeft een hele grote collectie Sinterklaasboeken voor alle leeftijden. Een leuk boek is 'De kleren van Sinterklaas' van Paul Biegel en Sanne te Loo over Anouk, die zeker weet dat Sinterklaas komt logeren, want ze heeft een koffer met zijn kleren zien staan in de logeerkamer. Van de bekende schrijver Sjoerd Kuyper is het vrolijke prentenboek 'Het kleinste Pietje' waarin Broes de hoofdrol speelt. Zijn vader is vriend van Sinterklaas en gaat met andere ouders naar Spanje om Sinterklaas te helpen. Broes wil ook graag mee en verstopt zich in de bus.

Een verhaal over Sint die komt logeren

Sinterklaas hoopt dat er veel kinderen naar de bibliotheek komen om er met elkaar een gezellig feest van te maken. De toegang is gratis.