Blabla  | Foto: Ruth Eppink
Blabla | Foto: Ruth Eppink Foto:

Lisse gaat voor groener

Lisse n De gemeente Lisse deed dit jaar mee aan de groencompetitie van Entente Florale. Lisse won 'goud' en mag zich een jaar lang groenste dorp noemen. Als herinnering aan dit feit plantten burgemeester Lies Spruit en bestuursleden van Entente Florale een boom aan de Nassaustraat.

Ook tekende Lies Spruit het contract met het landelijk initiatief Steenbreek. Een initiatief dat zich inzet voor minder stenen en meer planten in tuinen. Lies Spruit: "We zijn er erg trots op dat we Lisse een jaar lang groenste dorp mogen noemen. We zijn op de goede weg en het is een stimulans om Lisse nog groener te maken. Samen met inwoners gaan we hiermee aan de slag!"

Moeraseik

Het bestuur van Entente Florale Nederland gaf Lisse een moeraseik en een vaste plantenborder als cadeau voor de winst. Deze boom is dus geplant aan de Nassaustraat. De moeraseik kent een mooie rode herfstkleur. Daarnaast is de boom een waardboom voor vlinders en een voedselboom voor vogels.
De jury van Entente Florale was enthousiast over Lisse. Lisse is een fraai voorbeeld van een dorp, waarbij de landschappelijke opbouw van strandwallen, bollengronden, veengebied en hogere stroomruggen zeer goed afleesbaar is. Het behoud van het open landschap, de keuzes die in het verleden zijn gemaakt tussen glastuinbouw, woningbouw en bollenteelt zijn kwalitatief sterk. Met de Keukenhof heeft Lisse een internationale trekpleister van allure in huis. Ook buiten het bollenseizoen heeft Lisse veel te bieden. Veel kleur in de bloeiende zomerbermen en het bijzonder fraaie openbaar groen en bomen staan vooraan in de planvorming, zowel bij inbreiding en reconstructies als bij nieuwbouw. In januari 2018 ontvangt Lisse de nieuwe deelnemers aan de groencompetitie voor een startbijeenkomst.

Steenbreek

Steen eruit, plant erin, dat is het motto van Steenbreek. Lisse wil inwoners uitnodigen om hun tuinen ook groener te maken. Nu het aantal hevige hoosbuien meer en meer toeneemt, kampen we steeds vaker met wateroverlast. Door de vele verhardingen komen riolen onder druk te staan en lopen straten over. Daarnaast betekent meer groen in de tuin dat er meer vogels, vlinders, bijen en andere dieren op afkomen. Dus meer groene tuinen in de gemeente leveren een goede bijdrage aan de natuur.

Groene Duin en Bollen

Naast Lisse zijn eerder ook de gemeenten Hillegom, Noordwijk, Katwijk en Teylingen aangesloten, Noordwijkerhout volgt binnenkort. De gemeenten willen samen optrekken in deze campagne om zo heel de Duin- en Bollenstreek nog groener te maken. Naast Lisse nemen nog ruim zestig andere Nederlandse gemeenten deel aan Operatie Steenbreek.


Derde winterdrive bij Bridgeclub Lisse

Lisse n Op zondag 10 december 2017 houdt Bridge Club Lisse haar derde winterdrive van het seizoen 2017-2018.

De winterdrive wordt gehouden in 't Poelhuys te Lisse, Vivaldistraat 4. De drive start om 14.00 uur. Graag om 13.40 uur aanwezig in verband met de betaling. De kosten bedragen 10 euro per paar, dit is inclusief twee hapjes. Niet-leden NBB betalen 0,50 euro extra per persoon.

Prijzen

Naast de nummers 1 van elke lijn is er ook voor andere paren in elke lijn kans op een prijs. Per lijn zijn er minimaal drie prijzen. De winterdrives staan open voor alle bridgers, dus ook de zogeheten 'thuisbridgers' zijn van harte welkom.

Belangstellenden kunnen zich op de onderstaande wijzen inschrijven:
* via de mail: tc.bclisse@gmail.com
* via de website: www.nbbclubsites.nl/club/9020/
* of telefonisch: 06-18941739.

Chinees buffet

Men kan ook inschrijven voor een uitgebreid Chinees buffet, aansluitend na afloop van de uitslag van de drive, rond 17.45 uur. Het buffet begint om 18.00 uur. De kosten voor dit buffet bedraagt 11 euro per persoon. Vanzelfsprekend staat deelname aan het buffet buiten de bridgedrive.