Van Trigt weer lijsttrekker

Hillegom n Tijdens de Algemene Leden Vergadering van de CDA afdeling van Hillegom op 27 november is Fred van Trigt opnieuw gekozen tot lijsttrekker.

Momenteel is Van Trigt wethouder namens het CDA in het college van Hillegom. Het is voor de derde keer dat hij voor het CDA op de kieslijst staat.

In 2009 werd Van Trigt burgercommissielid van de commissie ruimte en wonen en in 2010 is hij bij de gemeenteraadsverkiezingen gekozen tot gemeenteraadslid. Bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2014 was hij lijsttrekker. In het voorjaar van 2016 werd hij wethouder met onder andere jeugdzorg, volksgezondheid en sport in de portefeuille. Naast wethouder is hij directeur van Sportfondsen Lisse B.V.

Huidig fractievoorzitter Karin Hoekstra staat op nummer 2 van de kieslijst. Hoekstra kwam namens het CDA in 2016 als fractievoorzitter in de gemeenteraad van Hillegom. Op de derde plaatst van de kieslijst staat Kees Langeveld. Hij is momenteel secretaris van de CDA afdeling. De Nederlandse gemeenteraadsverkiezingen worden gehouden op 21 maart 2018.


SterkSaam wil uitbreiden

LISSE n De organisatie SterkSaam, die resideert in een huis van een voormalig bloembollenbedrijf, heeft een principeverzoek ingediend voor uitbreiding van de zorgboerderij aan de Heereweg 460A.

Door Arie in 't Veld

Hier wonen zes bewoners met een beperking. Verder is er een dagbesteding voor deze bewoners, maar ook voor deelnemers met een beperking van buitenaf. De vraag naar dagbesteding is toegenomen en daarom wil de stichting de wagenschuur die nu nog bij het woonhuis behoort gaan benutten.

De bovenverdieping van de wagenschuur wil men benutten als Bed & Breakfast, en twee kamers en de benedenverdieping voor een dagbesteding/kookacademie voor zeven deelnemers. B en W hebben besloten in te stemmen met dit principeverzoek.

Het plan is wel strijdig met het bestemmingsplan als het gaat om het gebruik als Bed & Breakfast en de kookacademie. Horeca en detailhandel op deze locatie zijn niet toegestaan. Een andere strijdigheid met het bestemmingsplan betreft het gebruik van de bollengrond. Achter op het erf is een deel van de bollengrond in gebruik als moestuin en dierenverblijf, als onderdeel van de dagbesteding. Door middel van bollengrondcompensatie en een bestemmingsplanherziening wordt dit gebruik gelegaliseerd. Er wordt dan ook een planologische procedure doorlopen om het bestemmingsplan te herzien. Hierbij wordt de eerdere wijziging van bollengrond naar de bestemming Tuin meegenomen.