Vogelvereniging Zang en Kleur viert verjaardag

Hillegom n Dit jaar bestaat vogelvereniging Zang en Kleur 64 jaar. Dat wordt gevierd op vrijdag 8, zaterdag 9 en zondag 10 december 2017 met een vogeltentoonstelling in het Cresendo gebouw De Drempel aan de Mgr. van Leeuwenlaan 7 (achter de St. Jozefkerk).

Voor deze tentoonstelling zijn dit jaar al 240 vogels ingeschreven: verschillende soorten kanaries, zowel gekuifde en ongekuifde rassen. Verder zijn ingeschreven diverse soorten tropische vogels zoals Zebravinken en Japanse meeuwen. Ook de Bichenowastrilde en Rijstvogel zijn te bewonderen.

De Afrikaanse vogeltjes, zoals onder ander het Blauwfazantje en de oorspronkelijk uit Timor afkomstige Papegaaiamadines en vele anderen soorten zullen ook te zien zijn.

En uiteraard de diverse parkietensoorten. Vogelsport kan door jong en oud beoefend worden. "Het een mooi en leerzaam tijdverdrijf. Vooral als de oudervogels gaan nestelen en broeden en de jongen grootbrengen is het een lust voor het oog om te zien hoe dat allemaal in zijn werk gaat.

De kwekers zijn dan ook trots om op de jaarlijkse show hun kweekresultaat te laten zien", laat de secretaris van de vereniging weten.

De opening is vrijdag 8 december in wordt verricht door de voorzitter in bijzijn van de inzenders, overige leden en belangstellenden.

De openingstijden

Vrijdag 8 december van 20.00 tot 22.00 uur, zaterdag 9 december van 10.00 tot 17.00 uur en zondag 10 december van 10.00 tot 16.00 uur. De entree is gratis (en toegankelijk voor rolstoelen). Op zondag is er om 16.00 uur een grote verloting met prijzen. Meer info via: 0252-411477 of mail: adrivk@planet.nl.