Twee blije gezichten: Iet Langeveld en Wout Ruigrok hebben de koopovereenkomst getekend. | Foto: AihV
Twee blije gezichten: Iet Langeveld en Wout Ruigrok hebben de koopovereenkomst getekend. | Foto: AihV Foto: Arie in 't Veld

Koopovereenkomst getekend!

LISSE n De oude, uit 1885 daterende school in het centrum van Lisse is definitief verkocht aan de kunstenaars Wout Ruigrok en Iet Langeveld. Dat heeft de gemeente vorige week bekendgemaakt.

Door Arie in 't Veld

Ruigrok en Langeveld willen het monumentale gebouw verschillende functies geven. Zo zullen er cursussen en exposities plaatsvinden die al bekend zijn van hun huidige galerie/atelier Plan4. Ook de keramiekafdeling van Lia Schalk verhuist mee. Er komt een dagbesteding voor dementerenden in de vorm van een artistiek programma. Mogelijk wordt er ook ruimte verhuurd aan verenigingen. Nu het zover is moeten alle plannen nog verder worden uitgewerkt. "Maar eerst hebben we te maken met het doorlopen van allerlei procedures. Met name op het gebied van het bestemmingsplan," aldus Ruigrok. "Daarna kunnen we aan de slag met het pand waaraan het nodige te doen valt. Hopelijk kunnen we in april starten met de buitenkant." Iet Langeveld is verheugd met het feit dat ze nu verder kunnen, en met de vele positieve reacties uit Lisse op de aankoop. "Een flink aantal mensen heeft al aangeboden om ons te helpen bij de werkzaamheden aan het pand en daar zijn we blij mee, want elke hulp is welkom. Na de zomer hopen we een eind op streek te zijn. We nemen zeker risico's, maar we gaan ervoor", aldus de kunstenaars die duidelijk zin hebben in dit nieuwe hoofdstuk van Plan4.


Kerstconcert van de muziekschool

Hillegom n De leerlingen van de Hillegomse Muziekschool geven vrijdag 15 december een kerstconcert in het Forum van het Fioretti College.

Al een aantal weken zijn de leerlingen druk bezig met de voorbereidingen van het kerstconcert. Het wordt een programma vol met samenspel met optredens van onder ander een blokfluitensemble en het Hillegoms Muziekschool Ensemble. Ook treedt er een klarinetensemble op dat speciaal voor deze avond is samengesteld.

De avond wordt geopend door het Kerst Projectorkest, bestaande uit een grote groep leerlingen die met elkaar drie bekende kerstliederen hebben ingestudeerd. In de pauze is er voor iedereen wat lekkers en zorgt de klezmergroep voor achtergrondmuziek. Het kerstconcert wordt afgesloten door de nieuwe muziekschoolband.

Aanvang: 19.30 uur en de toegang (inclusief hapje en drankje in de pauze) is gratis. Meer info: www.hillegomsemuziekschool.nl