Afbeelding
Foto:

Hillegom en Lisse schitteren binnen landelijke bridgewedstrijd voor Unicef

Hillegom n Dankzij de inzet van bijna vijfduizend bridgespelers in heel Nederland, waaronder ook in Hillegom en Lisse, is in de maand november 57.685 euro opgehaald voor Unicef.

Ter ere van Wereld Kinderdag werd dit jaar de vierde 'Hartentroef voor Unicef' bridgedrive georganiseerd.

Bridgeclubs door het hele land zijn gaan bridgen om geld in te zamelen.

Op 19 november organiseerden bridgespelers uit Hillegom en Lisse de bridgedrive in Hotel de Nachtegaal.

Met bijna vijfduizend deelnemers aan 45 drives was de jaarlijkse bridgedrive een groot succes door heel Nederland, en zelfs in Aruba.

Carla Margry is sinds 2000 vrijwilliger voor Unicef in de regio Breda en organiseerde dit jaar weer met veel enthousiasme het bridgen voor de kinderrechtenorganisatie: "De hele middag bridgen en dan ook nog een ander helpen, maakt het zo speciaal. Iedereen gaat met een goed gevoel weg."

Ook Nancy Hoogendorp van Unicef Nederland, is erg blij met de fantastische inzet: "Ik vind het echt ongelofelijk wat bridgeverenigingen en vrijwilligers samen voor elkaar hebben gekregen."

Vijfduizend deelnemers van Oranjestad tot Bloemendaal

De opbrengst van de bridgedrives gaat dit jaar naar onderwijsprojecten over de hele wereld.


Achtste keer goud op rij

Hillegom n De jaarlijkse ONK Nunchaku teamwedstrijden werden vorige week gehouden in Pijnackerg. Er deden in totaal negentien teams mee uit het hele land.

Sportschool De Jong Sports uit Nieuw Vennep deed mee met vier sterke teams. Het eerste team senioren, Jochem van Oorschot, Ricardo de Jong en Safouane Boukachar, won drie keer goud, zij hebben nu een nieuw record door de titel voor het achtste jaar op rij te winnen.

Door de twee gouden titels wonnen de drie toppers de overall beker voor de beste sportschool van de dag en zo dus hun derde goud.

Ook nog twee andere teams wonnen een prijs: zilver (Sita Waterbeek, Morgan van Rheenen en Rafiq Sala) en brons (Marissa de Jong, Jim Cable en Daan Bartels) bij de junioren. | Op de foto vanaf links: Safouane Boukachar, Jochem van Oorschot (Hillegom ) en Ricardo de Jong (Beinsdorp).