Afbeelding
Foto: pr

Projecten gezocht voor kindergemeenteraad

Hillegom n De gemeenteraad van Hillegom organiseert in februari 2018 voor de tweede keer een kindergemeenteraad. Vergaderen, debatteren, keuzes maken, het komt allemaal aan bod.

Dat allemaal in de raadzaal alsof zij echte raadsleden zijn. Leerlingen van drie Hillegomse basisscholen (de Toermalijn, de Leerwinkel en de Jozefschool) buigen zich over projectvoorstellen. Zij kiezen uiteindelijk welk project voor 2.000 euro uitgevoerd mag worden. Ze worden daarbij begeleid door raadsleden. Zo leren kinderen vroeg hoe lokale inspraak werkt. Hiermee wil de gemeente de stap voor jongeren om later politiek actief te worden in Hillegom makkelijker maken. Voor dit doel geldt natuurlijk: hoe meer projecten hoe beter. Organisaties, verenigingen en inwoners uit Hillegom kunnen projecten indienen.

Alleen verenigingen, maatschappelijke organisaties en inwoners uit Hillegom kunnen een projectvoorstel indienen en het project moet ten goede komen aan de Hillegomse gemeenschap. Overige voorwaarden zijn onder meer: maximaal 2.000 euro; kost het minder, dan gaat het resterende bedrag naar een ander project. Het project hoeft niet gericht te zijn op kinderen en het winnende project zorgt zelf voor de uitvoering. Ideeën moeten voor 19 januari 2018 zijn ingediend per mail via: griffie@hillegom.nl of per post naar: Gemeente Hillegom, ter attentie van de griffie, Postbus 32, 2180 AA Hillegom. De griffie van de gemeenteraad neemt daarna contact op met de indieners.

Meer informatie via: Jan Jaspers, 0252-537234 of via e-mail j.jaspers@hillegom.nl.


Lever D.E.-punten in voor de voedselbanken

REGIO n Ook dit jaar zullen de Lions Clubs in Nederland weer koffiepunten inzamelen. Deze punten worden bij Douwe Egberts verzilverd voor pakken koffie voor de vele voedselbanken in Nederland. De actie van vorig jaar leverde op deze manier zo'n 110.000 pakken koffie op.

De decembermaand is bij uitstek een maand van feestelijkheid en gezelligheid, maar zeker ook van saamhorigheid en verbondenheid. Lekker eten en drinken en cadeautjes, het hoort erbij. In de pakketten van de voedselbanken mag daarom koffie niet ontbreken. Maar koffie bederft niet en wordt daarom zelden aangeboden door supermarkten en andere toeleveranciers. En als je maar van 40 euro in de week moet rondkomen is een pak koffie veel te duur. Dit jaar doen ook de Voedselbanken zelf zeer actief mee bij het inzamelen van de waardepunten. In Nederland leven nog altijd ruim een miljoen mensen onder de armoedegrens, helaas ook in de Bollenstreek. Daarom hebben de Lionsclub Bollenstreek en de voedselbanken in de Bollenstreek de handen ineengeslagen. Gedurende de hele maand december en een deel van januari zal deze grootse inzamelactie plaatsvinden. Koffiebrander Douwe Egberts steunt de actie weer en zal het eindresultaat met 15 procent verhogen. In Lisse en Hillegom kunnen de bonnen worden ingeleverd bij AH Lisse, Blokhuis 67, AH Hillegom Henri Dunantplein 6, DekaMarkt Hillegom Henri Dunantplein 85, Plus Tolenaar Hillegom palet 4 en de Jumbo Hillegom Jonkheer Mockkade 6.