Dit jaar is de 68-jarige Bert Eisinga genomineerd. | Foto's en teksten: Annemiek Cornelissen
Dit jaar is de 68-jarige Bert Eisinga genomineerd. | Foto's en teksten: Annemiek Cornelissen Foto:

Nominatie vrijwilliger van het jaar (3)

genomineerde n Ze leerden elkaar kennen, omdat hun ouders vrienden waren. Vervolgens bleken ze ook nog eens een gezamenlijke liefde te hebben: de muziek. Het was zo klaar als een klontje: een relatie was geboren. Marjolein en Bert Eisenga kregen vorig jaar de zilveren speld bij de Hillegomse Harmonie Kapel, in verband met hun 25 jarig jubileum. Dit jaar is Bert (68) genomineerd als Vrijwilliger van het jaar.

De Hillegomse Harmonie Kapel is uit het leven van Bert niet weg te denken. Niet alleen omdat hij er iedere donderdagavond met zijn Marjolein gaat spelen, Bert op de tenor saxofoon, zijn vrouw op de trompet, maar ook omdat hij er vrijwilliger is in hart en nieren. "Ik ga iedere maandag naar ons clubgebouw om te kijken of er klusjes gedaan moeten worden.

Zo nodig ga ik vaker. Ik doe onderhoud, het opruimen van de muziek, verven, kortom alles wat nodig is", vertelt Bert, die ook een grote steen heeft bijgedragen aan de renovatie van het clubgebouw De Bestemming. Bert heeft dat met veel plezier gedaan, zeker na zijn vervroegde pensionering had hij er volop tijd voor.

Bert is al vanaf zijn 18de jaar met muziek bezig. "Ik leerde in die jaren trompet spelen van mijn oom Arie de Vries, die bij de Hillegomse Harmonie Kapel zat en daar trompetles gaf. Vervolgens ben ik er een tijdje tussenuit geweest, ik denk anderhalf jaar ofzo.

Tenor saxofoon

Ik leerde mijn vrouw Marjolein kennen en zij bleek ook trompet te spelen en ik besloot de muziek weer op te gaan pakken". Deze keer koos Bert voor de tenor saxofoon. "Dat is een mooi instrument. Leuk is ook dat Marjolein trompet speelt". Repeteren doet het tweetal dus in de Bestemming, maar ook thuis speelt Bert. "Dan doe ik rustig aan hoor, de buren hoor ik er niet over. Hard hoef je niet te blazen en dat doe ik ook niet".


Nominatie vrijwilliger van het jaar (4)

genomineerde n Maarten Meulblok is vrijwilliger bij de Hillegomse muziekschool, waar hij alweer heel wat jaartjes actief is. Sterker nog, hij is 17 jaar voorzitter geweest en is nu vrijwilliger en neemt het technische gedeelte en de pr voor zijn rekening.

Technisch is Meulblok zeker en dat heeft alles te maken met zijn werk.

De 70-jarige Hillegommer werkt nog steeds twee dagen per week bij Formido ondanks zijn pensionering vijf jaar geleden.

"In juni werkte ik daar twintig jaar en dat hebben we in augustus gevierd. Ik vind het nog steeds heerlijk om er te werken en heb het er erg naar mijn zin. Ik hoef niet meer, maar ik mag en dat vind ik fijn. Zolang ik kan blijf ik het doen en dat schijnen de klanten ook leuk te vinden." Meulblok is een bezige bij. Hij doet graag klusjes.

"Ben ik in de muziekschool en er is iets stuk, dan maak ik het. Een pianokruk, een klok of een kast, die in elkaar gezet moet worden. Ik doe het." Trots laat hij een dik boek zien met flyers en folders, die hij in de loop der jaren voor de Muziekschool heeft gemaakt.

"Dat vind ik ook heerlijk om te doen en ik bewaar ze allemaal.

Dat geldt ook voor onze Hillegomse muziekschoolkrant." Meulblok is gek op muziek, maar zelf geen muzikant. Zijn vrouw Elly wel. Door haar kwam hij in contact met de Muziekschool. "Elly speelde eerst accordeon, daarna dwarsfluit en vervolgens klarinet. Dat laatste doet ze nog steeds.

Ik ging altijd mee naar de voorspeelavonden en toen vroeg de toenmalige directeur Betsy Camphorst of ik er iets voor voelde om in het bestuur te komen. Ik zei ja en voor ik het wist was ik voorzitter.

Dat heb ik met veel plezier gedaan.

Nu ben ik nog steeds dagelijks bezig met de muziekschool, ik zou het voor geen goud meer willen missen."

Afbeelding