Milan Hoek van AFC en Rowdy van der Putten. | Foto: Orange Pictures,  Marcel van den Bos
Milan Hoek van AFC en Rowdy van der Putten. | Foto: Orange Pictures, Marcel van den Bos Foto: op

FC wint met 2-0 van Amsterdamse AFC

Lisse n Door blessures kon trainer Robbert de Ruiter zaterdag 2 december niet beschikken over Bas Buimer, Koen Fokkema, Thierry Monteny, Roel de Goede en Justin Valk. Door zijn rode kaart tegen Barendrecht was doelman Brian van der Werff niet beschikbaar.

Door Jankees Faas

In de laatste vier thuiswedstrijden wisten de geel-blauwen drie keer de nul te houden tegen AFC. Met realistisch voetbal. De manier om overeind te blijven in de sterkste amateurcompetitie van Nederland. Maar AFC heeft dit seizoen moeite met scoren. Na de winterstop moet daar verandering in komen door het aantrekken van Raily Ignacio van Kozakken Boys. FC Lisse koos gezien de beschikbare middelen voor een behoudend concept.

AFC mocht combineren, dat het een lieve lust was. Het derde kwartier was voor FC Lisse onder regie van Martin. Martin strooide regelmatig met fijne steekballetjes.

In de 38ste minuut haalde Rowdy in een keer uit op aangeven van Boyd. AFC-doelman Patrick Zonneveld werd gedwongen tot een ultieme redding.

In minuut 63 mocht de FC een vrije trap nemen. Scherp voorgegeven door Martin. Rik haalde puur op gevoel uit.

De 1-0 was een feit. Na het openingsdoelpunt werd FC Lisse vastgezet op eigen helft. In minuut 83 was de wedstrijd beslist.

De beukende en sleurende Rowdy kreeg loon na werken. Hij deed alles goed. Inclusief de bal langs Zonneveld heen.

Volgende week: Rijnsburgse Boys

De 2-0 betekende de beslissing van het zespuntenduel.

FC Lisse speelt komende zaterdag op de Middelmors tegen de ploeg in vorm: Rijnsburgse Boys.

Vanaf 15.30 uur.


Scouting Tjarda brengt weer kerstkaarten rond

Hillegom n Al jarenlang bezorgen de leden van Scouting Tjarda kerstkaarten binnen Hillegom en Beinsdorp. Dit jaar bezorgen de scouts alle kerstwensen op zaterdag 23 december.

Voor deze bezorgservice wordt een bijdrage van 0,35 euro per kaart gevraagd (dat is 7 euro voor twintig kaarten in de gemeente).

Van zaterdag 9 tot en met vrijdag 22 december 17.00 uur kan kerstpost met bestemming Hillegom of Beinsdorp worden ingeleverd bij: Tabakshop Frank Evers, Mariastraat 2; The Read Shop, Hoofdstraat 85 en Plus-Supermarkt Tolenaar, Palet 4, Jumbo-Supermarkt, J.Mockkade 6.

Bij het inleveren of afhalen van de kaarten dient er contant en gepast te worden betaald.

Voor een snelle afhandeling kan men de kaarten verpakken in een plastic tas met daarbij een envelop voorzien van uw naam, adres en telefoonnummer met daarin het gepaste geld. Ook is het nog steeds mogelijk om de kaarten thuis te laten afhalen; bel hiervoor met: 06-12785215 of email kerstkaarten@tjardahillegom.nl.