Afbeelding
Foto: Still uit filmpje FB Gemeente Lisse

Beleef het kerstverhaal tijdens de Herdertjestocht

Lisse n In het park van Kasteel Keukenhof vindt zaterdag 16 december de Herdertjestocht plaats. Het is de vijfde editie alweer.

In deze bijzondere en sfeervol verlichte omgeving gaan alle bezoekers mee op reis van Nazareth naar Bethlehem. Tijdens deze reis worden alle bekende plekken uit het kerstverhaal aangedaan. Onderweg kom je Jozef en Maria met de ezel tegen, zul je net als vroeger op bevel van de keizer geteld worden en passeer je een engelenkoor dat mooie kerstliederen zingt. Onder meer Koning Herodes, de troepen van keizer Augustus en verklede medereizigers zijn ook van de partij. Dan is er nog warme chocolademelk in de herberg en natuurlijk is het eindpunt de stal.

Deelname aan de Herdertjestocht is gratis. Starten kan vanaf 17.30 uur en om 20.00 uur is het afgelopen. Als u met de auto komt, kunt u parkeren op het parkeerterrein van de Keukenhof voor € 3,- (contant betalen).

De ingang van de Herdertjestocht is schuin tegenover de parkeerplaats op de hoek van de Stationsweg en de Van Lyndenweg


Denk mee over plek voor praatbankjes

Lisse n Lisse krijgt er een nieuw fenomeen bij in de vorm van het zogenoemde praatbankje. Niet hetzelfde als de Social Sofa bij de brug over de Ringvaart, maar in gebruik toch eigenlijk weer wel. Als je op een praatbankje gaat zitten, geef je aan dat je met iemand wil praten.

Door Arie in 't Veld

"Niemand hoeft meer eenzaam te zijn", zeggen de bedenkers Feline Janvier, Maud Jansze en Emma Verkade, oud-leerlingen van de Josephschool. Het idee voor dergelijke bankjes ontstond in de plannenmakerij rond de visie van Lisse 2030 en een ontwerpwedstrijd. Uitgangspunt is dat Lisse een groen, duurzaam woondorp is, waar mensen voor elkaar zorgen en samenwerken. De gemeente heeft het voornemen om minstens drie praatbankjes te plaatsen. Ze worden gemaakt van hout dat afkomstig is van omgezaagde bomen uit de omgeving. Voor één exemplaar hebben de initiatiefnemers al een plek gevonden, namelijk op het terrein van het buurtproject van Rustoord aan de Achterweg. Voor de andere twee bankjes worden nog plekken gezocht en daarvoor kunnen Lissers tot 15 december suggesties aandragen. Dit kan via de Facebookpagina Gemeente Lisse, via gemeente@lisse.nl of via 140252. Stuur bij voorkeur een foto mee. De gemeente bekijkt of de plek geschikt is en zal samen met Emma, Feline en Maud de twee andere locaties uitkiezen.