Eigenwijs geeft kerstconcert

Hillegom n In zaal De Bestemming aan de Juliana van Stolberglaan 18 is zondag 17 december een optreden van koor Eigenwijs, met gastoptredens, met sfeervolle kerstzang

Het optreden begint om 14.30 uur, zaal open om 14.00 uur. De entree bedraagt 6 euro voor volwassenen inclusief koffie of thee en 2 euro voor kinderen inclusief frisdrank. Kaarten verkrijgbaar bij Vivant Frank Evers Mariastraat Hillegom en aan de zaal.


Kaarten in het Eiland

Beinsdorp n Het oudejaarstoernooi van klaverjasclub Beinsdorp op zaterdag 30 december vindt plaats in dorpshuis Het Eiland aan de Rietkraag 5.

De kaarten gaan om 13.30 uur op tafel en het toernooi wordt gevolgd door een loterij met mooie prijzen. Inschrijven kan vanaf 13.00 uur. De kosten van deelname aan het klaverjassen zijn 4 euro per persoon. Er wordt op zijn Amsterdams, dus individueel in vier ronden geklaverjast. Verdere informatie via Marga Nieuwendijk, 06-81715117 of Bert Teeuw, 06-27578093. Mailen kan ook naar klaverjasclubbeinsdorp@t-mobilethuis.nl.


Stefan Teeken nieuwe trainer

hillegom n Het bestuur van SV Hillegom deelt mede dat Stefan Teeken in het seizoen 2018-2019 de hoofdtrainer zal zijn van SV Hillegom. Hij volgt hiermee de huidige hoofdtrainer Arend Jan Kranenburg op.

Eerder had Kranenburg aangekondigd dat hij aan het eind van het huidige seizoen stopt als hoofdtrainer bij SV Hillegom. SV Hillegom speelt dit seizoen 2017-2018 voor het 2e jaar in de 1e klasse. Teeken (45) is momenteel wedstrijdanalist en assistent trainer bij het Noordwijkerhoutse VVSB. Als trainer is hij eerder actief geweest SV Overbos, Legmeervogels, SV Hoofddorp en AmstelveenHeemraad. Als voetballer heeft hij in zijn jeugd alle standaardteams van AFC Ajax doorlopen. Als profvoetballer speelde in het 2e elftal van Ajax en bij Telstar. Ook speelde hij bij Stormvogels, AFC en AmstelveenHeemraad.


Tulpenmanie in Zwarte Tulp

Lisse n In museum De Zwarte Tulp vindt 16 december de lezing Tulpenmanie plaats.

VrijeAcademie-docent en kunsthistorica Alette Fleischer gaat in op de vijfhonderdjarige geschiedenis van de Hollandse bollenstreek, de groei en bloei van de bloembollen en de bloembol als inspiratiebron voor de kunsten. Zoals voor bollenveldschilder Anton L. Koster wiens werk nu te bewonderen is. De lezing is van 11.30 tot 12.30 uur. Aanmelden: www.vrijeacademie.nl/ZwarteTulp.