Afbeelding
Foto: pr

Ouderenkoor Zanglust geeft kerstconcert

Lisse n Ouderenkoor Zanglust verzorgt vrijdag 22 december een sfeervol kerstconcert in de grote zaal van dienstencentrum De Beukenhof.

Het koor heeft vol enthousiasme de liederen voor dit concert ingestudeerd. Men opent met het vrolijke lied 'Ding-dong', gevolgd door een mooie kerstcantate met daarin 'Froh-loche du Erde', 'Mary´s Boychild', het 'Panis Angelicus' en het majestueuze 'King all glorious'. Ook het lied 'Een Kind is ons geboren', brengt het juiste kerstgevoel naar boven. En het prachtige kerstverhaal wordt verteld. Het geheel staat onder leiding van dirigent W.B. Visser met aan de piano A. Alberts.

De uitnodiging tot het bijwonen van dit concert geldt voor alle senioren van Lisse en omgeving. Deze middag is mede georganiseerd in samenwerking met Fonds 1818. Aanvang concert 14.30 uur, toegang gratis. Kom op tijd, het aantal plaatsen is beperkt. Ouderenkoor Zanglust, die ondertussen zeer grote bekendheid geniet binnen Lisse, bestaat uit ongeveer tachtig senioren die in De Beukenhof elke donderdagmorgen met veel plezier en enthousiasme nieuwe liederen instuderen en dit twee maal per jaar ten gehore brengen. Meer informatie op www.deparaplu-lisse.nl en www.svoz.info.


Behandeling van jonge kinderen met taalontwikkelingsstoornis

Lisse n Specialistische behandeling aan kinderen van een tot vijf jaar die een taalontwikkelingsstoornis hebben, is sinds kort ook mogelijk in Lisse.

Auris heeft een behandelgroep in basisschool De Tweemaster geopend. Kinderen met een taalontwikkelingsstoornis hebben moeite met het aanleren van taal. Een taalontwikkelingsstoornis heeft vaak invloed op de gehele ontwikkeling van een kind. Op de behandelgroep krijgen kinderen de gehele dag door op hen afgestemd taalaanbod. Verschillende deskundigen werken aan de taalontwikkeling maar ook aan de motorische, sociaal-emotionele en spelontwikkeling van het kind, omdat die van invloed zijn op het leren van taal.