Gratis speelgoed dankzij Goedzak

Lisse n Ook dit jaar heeft Albert Heijn Lisse weer een 'Goedzak-actie' gehouden.

Veel mensen die mooi speelgoed hadden liggen waar al tijden niets meer mee werd gedaan, hebben dat bij Albert Heijn ingeleverd. Woensdag 20 december is er een inloopdag in het Centrum voor Jeugd en Gezin aan de Grachtweg 38 in Lisse. Iedereen die in de dure decembermaand een steuntje in de rug kan gebruiken, kan tussen 10.00 tot 14.00 uur binnenlopen. Albert Heijn biedt in samenwerking met het Centrum voor Jeugd en Gezin en Kwadraad Maatschappelijk Werk de mogelijkheid om gratis een tas te vullen met speelgoed. Speciaal voor gezinnen die het (financieel) zwaar hebben deze feestmaand.


Zwemmaatjes in De Waterkanten

Lisse n Geïnteresseerden kunnen maandag 18 december tussen 12.00 en 13.00 uur voor de tweede keer deelnemen aan 'Zwemmaatjes.'

Deze activiteit is voor inwoners van Lisse en Hillegom die wegens uiteenlopende redenen geen kans zien om te komen zwemmen. Zwemmaatjes is een eerste resultaat van de samenwerking tussen Sportfondsen Lisse en WelzijnsKompas. Beide organisaties hebben de vitaliteit en het welbevinden van inwoners van Lisse en Hillegom hoog in het vaandel staan.

Inwoners die graag willen zwemmen, maar dit wegens bepaalde beperkingen niet kunnen, krijgen de kans om samen met hun 'maatje' te zwemmen in Sportcentrum De Waterkanten. Er kan bijvoorbeeld sprake zijn van gezondheids- of mobiliteitsproblemen, financiële redenen of andere beperking(en) waardoor een bezoek aan het zwembad niet mogelijk is. De kosten bedragen 5 euro per duo, inclusief een kop koffie of thee.