Wethouder Fred van Trigt temidden van de genomineerden. | Foto: Annemiek Cornelissen
Wethouder Fred van Trigt temidden van de genomineerden. | Foto: Annemiek Cornelissen Foto:

Fair Play Bokaal voor Renz Beelen

n In totaal drie genomineerden

Hillegom n In de Kantine van SV Hillegom werd zaterdag 9 december de Fairplay Bokaal Winter 2017 uitgereikt.

Door Annemiek Cornelissen

Dat gebeurde door wethouder Fred van Trigt. Hij werd daarbij geassisteerd door Paul de Bree, buurtsportcoach van Hillegom in Beweging. Er waren dit keer weer drie genomineerden: Fleur Haakman, Renz Beelen en Mohammed Yousef. Uiteindelijk werd de felbegeerde bokaal geworden door Renz Beelen. De winnaar zit in groep 7a van de Johannesschool en werd genomineerd door zijn gymdocent meester Kevin. "Renz kan fanatiek en sportief een spel spelen, waarbij winnen en fairplay allebei belangrijk mogen zijn. Hij is nooit te beroerd om iemand mee te laten spelen, of het nou een vaardige speler is of niet."

Mohammed Yousef werd genomineerd door buurtsportcoach Colin en zit in groep 6/7 van de Daltonschool. "Deze nominatie heb je te danken aan het feit dat jij altijd gedreven bent in het willen leren. Daarnaast ga je altijd vol gas en straal je plezier uit in alles wat je doet."

Tenslotte werd Fleur Haakman als enige meisje genomineerd door BSO De Theepot, waar ze meedoet aan Playground de Leerwinkel.

"Fleur doet vol enthousiasme mee met sport op straat bij De Leerwinkel. De leiders van BSO De Theepot zien dat het sporten met de buurtsportcoach voor Fleur een echte uitlaatklep is."

De wethouder noemde hen alle drie kanjers, die niet alleen sportief bezig zijn, maar ook enthousiast zijn en behulpzaam naar anderen.

"Dat is ook de reden, waarom deze bokaal twee keer per jaar wordt uitgereikt, in de zomer en in de winter.

De naam is niet voor niets Fairplaybokaal." Kevin was duidelijk verrast, dat hij had gewonnen. "Ik had het zeker niet verwacht. Ik ben er heel erg blij mee.

De bokaal krijgt ene plaatsje in mijn kamer, bij mijn andere prijzen."


Nieuwe raadzaal in het Hof ingewijd

Hillegom n Zowel de raadzaal als de aangrenzende zaal in het Hillegomse raadhuis zijn grondig vernieuwd. Donderdag 7 december werd de raadszaal ingewijd.

Voor publiek zijn meer stoelen en de wand naar de aangrenzende koffieruimte bestaat uit glazen panelen die kunnen worden weggeschoven. Hierdoor ontstaat één grote zaal. In beide ruimtes hangt een groot scherm waarop te zien wie er spreekt. Met ingang van januari 2018 is bij het geluid, om de vergaderingen via een stream te volgen, ook beeld is voor degene die via internet de vergaderingen wil volgen. De nieuwjaarsreceptie op dinsdag 2 januari, is dit keer niet zoals gebruikelijk in de grote zaal van hotel Flora, maar op deze nieuwe verdieping van de raadzaal van het gemeentehuis.