Ophef rond plan Lisserbroekerweg

LISSE n In de onlangs gehouden raadsvergadering laakte VVD-man Martijn Tibboel het idee van de gemeente Haarlemmermeer om de Lisserbroekerweg, de weg die recht aansluit op de brug, tot 30 kilometerweg te maken.

Door Arie in 't Veld

Daarover is een persbericht uitgegaan, maar niet richting bestuur en inwoners van Lisse die dus ook niet op de infoavond in De Meerkoet waren. Tibboel constateert dat men dit besluit wil nemen om sluipverkeer te voorkomen en het forensenverkeer terug te dringen. "Over eventuele problemen voor de gemeente Lisse werd met geen woord gerept. Dit vraagt om een snelle en daadkrachtige reactie." Wethouder Johan van Buuren zei ook verbaasd te zijn over het persbericht en het feit dat de gemeente Haarlemmermeer met dit voornemen al naar buiten is gekomen. "We zien dat als het gaat over samenwerking tussen twee gemeenten er meer duidelijkheid nodig is. Voordat het onderzoek klaar is komt er echter al een oplossingsrichting. Daar zullen we op reageren." Van Buuren sprak er ook zijn verbazing over uit dat Tibboel de enige Lisser bij deze bijeenkomst was, omdat het ook over de belangen van Lisse gaat. "Het verbaast me ook dat er wordt voorgesteld de snelheid op een weg terug te brengen naar 30 kilometer en dat er erg veel maatregelen nodig zijn om dit te handhaven. Ik ga graag op korte termijn daarover in overleg." Tibboel constateerde ook dat Haarlemmermeer zich vooral focust op het nemen van verkeersterugdringende maatregelen op de brug. Van Buuren zei zich er absoluut niet bij neer te leggen, ondanks dat het Haarlemmermeers grondgebied betreft. "Ik ga zeker met de betrokken partijen in overleg."


Vierde editie oliebollentoernooi dartclub

Lisserbroek n De vierde editie van het oliebollentoernooi van Dartclub Lisserbroek komt eraan.

Die vindt vrijdag 29 december plaats in dorpshuis De Meerkoet. Aanvang 20.00 uur, deelname kost 3 euro. Deelname vanaf 15 jaar, er zijn mooie prijzen te winnen ( inleg = prijzengeld) en uiteraard zullen de oliebollen niet ontbreken. Verdere informatie is te vinden op de website www.dartclublisserbroek.nl. De Meerkoet (onderdeel van Maatvast) is gevestigd aan de Krabbescheerstraat 1 in Lisserbroek. Telefoon 0252-413457.