Fioretti Winterfair

Hillegom n Het Fioretti College houdt woensdag 20 december een winterfair.

De fair duurt van 17.00 tot 19.00 uur en is in de centrale hal van de school aan de Van den Endelaan 5a. Iedereen is welkom en de entree is vrij. De volgende activiteiten staan op het programma. Te koop: door de leerlingen gemaakte kerstproducten en lekkernijen. Te proberen: een tombola met leuke prijzen, geschonken door Hillegomse winkeliers. Te bekijken: een kunstexpositie, gemaakt door de leerlingen. Te beluisteren: diverse optredens door de leerlingen. De opbrengst van de winterfair is dit jaar voor het - door de leerlingen gekozen - goede doel: Dierenasiel Noordwijk (actief voor de hele bollenstreek). Meer info via Lennert Duindam, l.duindam@fioretti.nl, 0252-461900.


Mijlpaal Je bent Lisser als

LISSE n De Facebook-groep 'Je bent Lisser als' blijf maar doorgroeien. Vorige week werd het 10.000ste lid aangesloten in de persoon van Conny Verhoeven die daarvoor op bescheiden manier werd gehuldigd.

Door Arie in 't Veld

Ze kreeg een kalender die is vervaardigd door (ook Facebooker) Dirk Honders. De opbrengst van de kalenderverkoop is voor een goed doel: komende zomer gaan zo'n 25 jongeren uit Lisse naar Colombia om te helpen een school te renoveren in de havenstad Caratagene. De kalender is te koop bij boekhandels in Lisse, Hillegom en Sassenheim.

Over de voorspoedige groei van Facebook-groep zeggen beheerders Chris Balkenende en Anneke van der Heiden dat ze niet hadden verwacht dat het ooit zover zou komen. "We zijn er heel blij mee, het is een teken dat deze groep in een behoefte voorziet," aldus Anneke. "En dat is voornamelijk te danken aan al die mensen die een bijdrage leveren aan de groep, hetzij met foto's, verhaaltjes, nieuwtjes, of op een andere manier. Als beheerder schaaf je soms iets bij, overleg je achter de schermen hoe te handelen. Het is niet altijd even makkelijk. Je komt weleens voor beslissingen te staan die je eigenlijk wilt vermijden, je moet toch de verantwoording nemen om de mensen in bescherming te nemen en de groep toegankelijk te houden voor een breed publiek."

De beheerders zeggen dat het uiteindelijk toch gaat om dat leuke dorp Lisse, waar het bruist van de activiteiten. En niet alleen als bollendorp in het voorjaar maar het hele jaar door en dat is precies het sleutelwoord waarop deze groep draait: alles komt voorbij. Keukenhof, het binnenhalen van de Sint, vermiste dieren, het recreatiegebouw voor de ouderen dat dreigt te verdwijnen, sneeuwfoto's, te veel om op te noemen. Van der Heiden: "Wij willen de leden bedanken voor al hun bijdrages in welke vorm dan ook."