Coördinator Martin Slootweg geeft de sleutel aan Tessa van der Kamp. | Foto: pr
Coördinator Martin Slootweg geeft de sleutel aan Tessa van der Kamp. | Foto: pr Foto: pr

Hofje van Six-huisjes zijn weer bewoond

LISSE n De huisjes van het Hofje van Six zijn weer bewoond. Onlangs werden de sleutels overhandigd aan de huurders.

Door Arie in 't Veld

Jarenlang leek het erop dat de uit 1883 stammende huisjes van het Hofje van Six in de Kanaalstraat waren gedoemd om eerloos ten onder te gaan, ten gunste van andere plannen. Het is toch gelukt de vier huisjes totaal te renoveren. De nieuwe bewoners hebben vorige week uit handen van coördinator Martin Slootweg de sleutel gekregen. De Diaconie Hervormde Kerk Lisse is zo'n 17 jaar bezig geweest met het maken van plannen. Doordat de status van gemeentelijk monument verdween - mede omdat de naastgelegen huisjes werden gesloopt en er nieuwbouw verrees - besloot de diaconie met behulp van vele vrijwilligers tot renovatie over te gaan.

Het resultaat mag er zijn en er is woonruimte gerealiseerd voor mensen die anders nog lange tijd op de wachtlijst zouden hebben gestaan.


Kerst-Inn van de PCI in De Drempel

Hillegom n PCI Hillegom houdt Tweede Kerstdag, dinsdag 26 december in De Drempel een Kerst-Inn voor alle mensen die zich eenzaam voelen met de feestdagen.

Deze bijeenkomst in het gebouw van muziekvereniging Crescendo begint om 10.30 uur en duurt tot 14.00 uur. Na de koffie en een drankje is er een uitgebreid lunchbuffet. Er zijn aan deze Kerst-Inn geen kosten verbonden. Aanmelden is wel gewenst. Dit moet vóór 22 december bij de PCI per mail m.nederlof@snelnet.net of telefonisch bij het parochiesecretariaat via: 0252-515000. Voor mensen uit Hillegom die slecht ter been zijn kan voor vervoer gezorgd worden.

Voor wie zich eenzaam voelt