Run4Cover aan het werk op het podium. De band maakt er altijd een feest van. | Foto: pr
Run4Cover aan het werk op het podium. De band maakt er altijd een feest van. | Foto: pr Foto: pr

Run4Cover aast op Love Award

Lisse n Een bruiloft, gala of pleinfeest, met de van oorsprong Lissese band Run4Cover erbij is het gegarandeerd een feest. De bandleden hebben zelf ook reden om een feestje te vieren, want ze zijn genomineerd voor een Love Award.

Door Esther Akerboom

De Love Award is een publieksprijs die onder meer wordt uitgereikt aan de beste leveranciers in de huwelijksbranche in verschillende categorieën. Run4Cover dingt mee in de categorie livemuziek.

In 2003 startte een groep jonge Lissenaren met Run4Cover, in eerste instantie als een seventies-/eightiesband. Inmiddels is de zeskoppige band uitgegroeid tot een allround feestband, met muziek voor elk wat wils. "We spelen muziek uit de jaren 50 tot nu. Van Elvis via AC/DC tot Beyoncé en de Dolly Dots, en tussendoor nog even een ravemedley van dj Paul Elstak uit de jaren 90", vertelt zanger en toetsenist Roel Boon enthousiast. "Maar zeker ook Nederlandstalig. Deze muziek werkt goed op feesten, mensen worden er heel blij van."

De bandleden zijn na al die jaren goed op elkaar ingespeeld en dat komt ook over bij het publiek. "We hebben onderling een heel goede vibe en die energie straalt af op de mensen. Het leuke is dat we tijdens een optreden soms ook van instrument wisselen. En we gaan niet weg voordat het feest geslaagd is; we gaan door tot het dak eraf gaat!" En dat blijkt in de smaak te vallen. "We zijn genomineerd voor de Love Award in de categorie livemuziek door een bruidspaar. Toen zijn we andere mensen waar we voor hebben gespeeld gaan benaderen en die wilden graag op ons stemmen. Binnen twee weken hadden we al genoeg stemmen om finalist te worden. We spelen door het hele land en blijkbaar waarderen de mensen de manier waarop wij feestjes bouwen", aldus Roel. De band heeft ook veel bekendheid in de regio gekregen door de nieuwjaarsfeesten die sinds 2006 jaarlijks in De Meerkoet in Lisserbroek worden gehouden en waarvan de volgende gepland staat op 6 januari. "Dit feest is leuk voor alle leeftijden en we hebben de prijs laag gehouden zodat het voor iedereen te doen is", aldus Boon.

Run4Cover staat bij de Love Award-verkiezing momenteel in Zuid-Holland op nummer 1, en als dat zo blijft gaat de band door voor de landelijke award. "Stemmen kan tot 1 januari. De waardering die mensen geven bij het stemmen is net zo belangrijk, dus ik hoop, dat wanneer Bollenstrekers stemmen, ze ons een hoog cijfer willen geven. De award zou een eer voor ons zijn, het is tenslotte een publieksprijs." Wie Run4cover deze eer gunt, heeft nog tot nieuwjaar de tijd om te stemmen op loveawards.nl.


FC Lisse met kater de winterstop in

Lisse n FC Lisse bezorgde zichzelf zaterdag een kater door twee presentjes weg te geven tegen IJsselmeervogels. De Rooien verlieten met een 3-1 zege in een kerststemming Ter Specke. Voorlopig telt voor de FC maar één ding: vier ploegen onder zich houden. Plek 14 betekent aan het einde van de rit handhaving in de tweede divisie.

Door Jankees Faas

FC Lisse is in hoger beroep gegaan tegen de schorsing van Martin van Eeuwijk. Toch was de strateeg van Lis volgens de regels niet beschikbaar tegen De Vogels. Ondanks de winterse buien eerder die week was het natuurgrasveld bespeelbaar. De voorbereiding van FC Lisse was alles behalve perfect. Slechts een training was er geweest op kunstgras. Voorafgaand aan het treffen werd er afscheid genomen van Rick Bouwmeister. Voor Rick is werk en voetballen bij FC Lisse niet te combineren.

Maakte IJsselmeervogels vorig seizoen een slappe indruk in Lisse, dit keer was die ploeg vanaf de aftrap scherp. FC Lisse liet zich in het eerste kwartier de kaas van het brood eten. De gasten kregen kans op kans. Met kunst- en vliegwerk hield FC Lisse in deze fase stand. Na vijftien minuten schoot Hanne Hagary tegen zijn oude club op doel. Vogels-doelman Jaimy Schaap redde bekwaam. Zoals hij ook deed bij een kopbal van Rowdy van der Putten. Brian van der Werff toonde zich de sterkste in een een-tegen-eenduel met Marciano van Leijenhorst.

In de 25ste minuut kreeg Lis na een overtreding op Rik Vermeulen een strafschop. Rowdy kreeg de bal ook in tweede instantie niet langs Schaap. Dan maar in derde instantie. Via Lars Rauws. Zijn eerste veldgoal voor de FC. Vervolgens was er evenwicht tussen de twee teams. IJsselmeervogels bleef dreigend. FC Lisse moest keihard werken om overeind te blijven. Toch werd het 1-1. Dylan Chiazor kon vrijstaand de gelijkmaker produceren. Op dat moment kon het alle kanten op. Fouten bij het uitverdedigen van Randy Ababio en Robert van Boxel deden FC Lisse uiteindelijk de das om. Christiaan van Hussen en Mike van de Laar wisten dit af te straffen. Een vrije trap van Boyd Stevens en een stift van Rik kwamen niet tot een doelpunt.

Voor FC Lisse is het nu winterstop. De eerste wedstrijd in het nieuwe jaar is zaterdag 13 januari in Rotterdam: Jong Sparta tegen FC Lisse.

Lars Rauws mist de bal. | Foto: Hubert Habers