Afbeelding
Foto:

Filmmiddag in Solution

Hillegom n De alom geprezen film Philomena van regisseur Stephen Freaers draait donderdag 4 januari in Jongerencentrum Solution. Deze film, gemaakt naar een waargebeurd verhaal, is vele malen in de prijzen gevallen!

Philomena Lee, gespeeld door Judi Dench, heeft als tiener haar zoontje ter adoptie moeten afstaan. Als zij vijftig jaar later probeert om haar kind terug te vinden, krijgt zij hulp van journalist Martin Sixsmith, gespeeld door Steve Coogan. Die met dit verhaal een mooie comeback probeert te maken. Tijdens hun zoektocht met komische en diepzinnige gesprekken, ontstaat een ontroerende vriendschap tussen hen.

Philomena is te zien in jongerencentrum Solution, aan de Van den Endelaan 7. De film start om 14.00 uur, de deuren gaan een kwartier voor aanvang open. Van tevoren reserveren is niet nodig. De kosten bedragen 3,50 euro, inclusief een kopje koffie of thee. Voor meer informatie kan contact opgenomen worden met Welzijnskompas: 0252 75 71 00.


Foto voor de brandweer

HILLEGOM n Tijdens de laatste oefenavond van het jaar van de Hillegomse brandweer, was een aantal officiële momenten gepland: ploegchef Roelfke Spilker reikte een aantal certificaten uit, nieuwe leden werden voorgesteld en de nieuwe jeugdbrandweer werd geïntroduceerd.

Tevens werd in de instructieruimte een foto onthuld, waarop leden van de Hillegomse Brandweer zijn te zien, die afgelopen zomer in plaats van te oefenen, drie keer de bewoners van Zorgcentrum Bloemswaard, een extra stukje zorg hebben geboden.

Zo gingen de brandweerlieden koffie en thee verzorgen, werden er demonstraties gegeven en was er een wandeling door het centrum van Hillegom. Op het Houtplein werd een groepsfoto gemaakt door Annemiek Cornelisse, die zij schonk aan de brandweer geschonken. Samen met ploegchef Roelfke Spilker onthulde ze de foto. Ook burgemeester Arie van Erk was daarbij aanwezig. De brandweer heeft drie nieuwe leden: Anna Eggenhuizen, Niels Caspers en Nick Houtzager. Laatstgenoemde was niet aanwezig. De twee andere leden kregen de sleutel van de kazerne overhandigd. Verder werd het First Responder Herhalingscertificaat uitgereikt aan Maikel Höcker, Jeroen Muller, Sven van Bohemen, Ruben van der Lans en Roelfke Spilker. René Galjaard kreeg dit certificaat ook en kreeg de flap uitgereikt omdat hij zijn opleiding tot bevelvoerder heeft afgerond. Galjaard kan meteen als bevelvoerder aan de slag. Jan van der Meer kreeg een certificaat en medaille omdat hij 12,5 jaar in dienst is. Dat was ook het geval bij Menno Lieverse, die daarbij het certificaat herhaling First Responder mocht ontvangen en het diploma Brandweer chauffeur licht. Van Erk sprak zijn dank uit naar de brandweerlieden, dat zij altijd paraat staan voor de veiligheid van de gemeente. "Ik heb enorm veel respect voor het feit dat jullie bij nacht en ontij uitrukken voor de veiligheid van onze burgers en wil jullie daarvoor bedanken." (Foto: vlnr: Roelfke Spilker, Annemiek Cornelissen en Arie van Erk)